Fredag 24. sep 2021 kl. 20:00

Sing ‘n’ Swing

/ Kongsberg Musikkteater
Kongsberg

Velkommen til en helaftens opplevelse som vil bringe tilbake magien fra storbandets storhetstid; en smak av 50-tallets framtidsoptimisme, 60-tallets «flare and glare», og den amerikanske sangbokas vidunderlige romantikk.

Sing ‘n’ Swing ønsker å gi publikum en smak av hvordan det var å være til stede under en av Count Basies legendariske konserter på The Sands i Las Vegas. Petter Hauglum Bermingrud og Gro-Marthe Dickson i samarbeid med Drammen Storband og David Hveem vil hylle den fantastiske storbandtradisjonen; musikken, showet, gleden, og vise at storbandjazz også kan være popmusikk. Storband er fornøyelse, og jazzen er ikke skummel eller sær eller farlig, den er fantastisk – og den fortjener kulturell viderebringelse. Publikum oppfordres til å ta på seg finstasen og bli med på å bringe tilbake magien fra storbandets storhetstid.

Petter Hauglum Bermingrud (Drammen) har gjennom flere år opparbeidet seg en spisskompetanse som jazzsanger/crooner med storband. Han har sin bachelor i utøvende jazzvokal fra Universitetet i Stavanger, og har også karriere som utøvende plateartist, låtskriver og vokalist.

Gro-Marthe Dickson (Hokksund) er en jazzsanger som har vokst opp med storbandmusikk strømmende ut fra høyttalerne. Hun er utdannet fra Institutt for rytmisk institutt (UiA) i Kristiansand, og har karriere som utøvende plateartist og vokalist.

Nåværende utgave av Drammen storband ble startet i 2011 og har i år jubileum! De har samlet fulle hus på sin lokale scene på Union i Drammen og spilt på jazzklubber på østlandet, også på Kongsberg Jazzfestival. Storbandet har tidligere samarbeidet med navn som Karin Krog, Laila Dalseth, og Majken Christiansen, samt flere lokale vokalister, og gleder seg nå stort til å spille igjen etter et svært stille pandemi-år.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev