Onsdag 04. mar 2020 kl. 20:00

Sigurd Hole – solo

Dokkhuset Scene / Dokkhuset
Trondheim

Sigurd Hole – kontrabass
Et åpent forhold til musikalske sjangre kombinert med en stadig søken etter nye uttrykksmåter har ledet Sigurd Hole frem til en personlig stemme som både utøver og komponist. Hans første utgivelse i eget navn, solo kontrabassalbumet «Elvesang», ble utgitt i januar 2018 til strålende anmeldelser verden rundt.

Den norske folkemusikken og minimalismen i klassisk musikk er viktige musikalske inspirasjoner, og naturen er en fundamental drivkraft. Musikken besitter en nærmest zen-aktig ro, og inviterer med dette lytteren inn i et dypt lyttefokus.

14. februar 2020 slipper Sigurd et nytt solo kontrabassalbum; dobbeltalbumet «Lys / Mørke». Albumet er spilt inn på øya Fleinvær utenfor Bodø, og har et helt spesielt innslag av samspill med naturlige lyder på øya (vind, fugler, bølger). «Lys / Mørke» presenteres for verden 3. februar i form av en eksklusiv pre-release konsert i Weill Recital Hall i Carnegie Hall, New York.

– THE NEW YORK TIMES: “Atmospheric solo bass” (Critics pick)
– Jazznytt (NO): «Låtene er vakre, sansen for timing og dramatikk stor – og spillet hans, med lasersikteintonasjon og slørskyer av overtoner, er overdådig.»

Arr: Dokkhuset Scene

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev