Lørdag 03. feb 2024 kl. 20:00

Sharp 9

Nasjonal jazzscene / Nasjonal jazzscene
Oslo

Norway’s smallest big band, party-generating Sharp 9, turn twenty!

Landets minste storband, festgeneratoren Sharp 9 fyller tjue år i år! Da bandleder Staffan William-Olsson – kjent fra The Real Thing og Sons of Angels, og ikke minst som drivkraft i Oslos mainstreammiljø – grunnla Sharp 9 den gang i 2004, var det for å undersøke hvor lite et band kunne være og samtidig beholde storbandklangen. Svaret viste seg å være ni. Ni av landets fineste solister som kombinerte ren energi med storbandets trøkk og fleksibiliteten til en liten jazzcombo.

Til konserten på Victoria stiller Sharp 9 som vanlig med egne knallsterke låter og standarder i skjønn forening. Det blir bebop og west coast, latin og funk, med tunge referanser til 50- og 60-tallets amerikanske jazzorkester. Kompet er fjellstøtt, i front og senter finner vi låtskriver og gitarvirtuos William-Olsson, og bak han igjen en blåserrekke så feit at det renner. Jazzen driver ikke med fest på lokalet, men Sharp 9 er lørdagsfest på lokalet.

Birgit Kjuus – trompet, Roy Nikolaisen – trompet, flygelhorn, Kristoffer Kompen – trombone, Øyvind Brække – trombone, Guy Sion – saksofon, Atle Nymo – saksofon, Dave Edge – barytonsaksofon, Staffan William-Olsson – gitar, Roger Morland – bass, Hermund Nygård – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev