Torsdag 29. sep 2022 kl. 20:00

Scheen Jazzorkester & Jon Øystein Rosland – «Logical Fallacies»

Scheen Jazzorkester / kafe k
Porsgrunn

Jon Øystein Rosland har siden etableringen av Scheen Jazzorkester komponert og arrangert til orkesteret. Det har blitt en rekke enkeltstående verker og i 2016 kom bestillingsverket «Tamanoar» bestående av 10 låter. «Tamanoar» ble spilt inn i legendariske Rainbow Studio og utgitt på Losen Records, og utgivelsen har høstet mange strålende kritikker fra inn og utland.
Nå står et nytt bestillingsverk klart og det heter «Logical Fallacies». Verket byr på energiske låter som spenner seg fra det helt sarte, til groove og fengende melodier. I september 2020 ble Logical Fallacies filmet og spilt inn i Artilleriverkstedet i Horten, og platen ble sluppet på selveste Jazzland Records i september 2021! Filmen ble vist på NRK juni 2021.
Scheen Jazzorkester (SJO) ble startet i 2010 som et profesjonelt jazzorkester med base i Skien. Bandet har siden da klart å etablere seg som en sterk stemme på den norske og europeiske jazzscenen, og er idag Sørnorsk Jazzsenter sitt regionale store ensemble. SJO har 8 kritikerroste album bak seg. Bandet består av 12 musikere med bakgrunn fra både jazz og klassisk musikk, og dette gjør at bandet får et særegent og mangefasettert uttrykk som spenner fra klassisk kontemporær samtidsmusikk via orkestrale tilnærminger til europeisk kammerjazz.

Billettpris: 200,-/100,- (studenter)
Elever på Skien VGS, gratis.

Scheen Jazzorkester er:
Jon Øystein Rosland – komposisjon/tenorsaxofon
Guttorm Guttormsen – saxofoner/fløyte
André Kassen – saxofoner
Line Bjørnør Rosland – klarinetter
Thomas Johansson – trompet
Finn Arne Dahl Hanssen – trompet
Magne Rutle – trombone
Erik Johannessen – trombone
Åsgeir Grong – basstrombone
Rune Klakegg – piano
Even Helte Hermansen – gitar
Jan Olav Renvåg – bass
Audun Kleive – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev