Søndag 24. okt 2021 kl. 20:00

Samspill og Kampenjazz Bafana Nhlapo, Ibou Cissokho & Solo Diarra

Kampenjazz / Nordic Black Theatre - Cafeteateret
Oslo

Bafana Nhlapo: vokal og perkusjon, Ibou Cissokho: kora og vokal, Solo Diarra: kora

Foto Nhlapo og Cissokho: Goeun Bae

Tilbring FN-dagen sammen med oss, i Afrika, på Kampenjazz, med et møte mellom tre musikere som alle har sitt musikalske opphav på det afrikanske kontinentet.

Ibou Cissokho ble født inn i en griot-familie fra Casamance i Senegal, der han vokste opp til lyden av sin fars koraspill. Han «… spiller som rislende vann, og synger som om han drakk himmelen», er det sagt om ham og hans musikk. Solo Diarra kommer fra en griot-slekt i Burkina Faso. På djembe, kora, n’goni, balafon, gitar og sang blander han slektens tradisjoner med nye musikalsk uttrykk.

Bafana Nhlapo ble født i Soweto, Sør-Afrika, der han vokste opp i et miljø med kjærlighet til musikk. Tidlig engasjerte han seg i poesi-scenen i Johannesburg. Nhlapo spiller en særegen versjon av industriell perkusjon, med mesteparten av tekstene på morsmålet isiZulu. Han skaper en fusjon mellom lydene i språket og afro, jazz og rock – funky, og mest av alt: spirituelt.

Etter å ha bosatt seg i Oslo, ga han i 2017 ut soloalbumet «Ngikhumbule Khaya» på Jazzland. Her i Oslo har vi bl.a. hørt ham med Bugge Wesseltoft og med bandet LILJA.

Konserten arrangeres i samarbeid mellom Samspill International Music Network og Kampenjazz

La deg trollbinde av musikken

Pris:
230/150 (Studenter, medlemmer av klubben og Jazzforum)

Smittevernregler Vi følger myndighetenes smittevernregler og sørger for en trygg konsertopplevelse. • Alle, både medlemmer og andre, bes om å kjøpe billetter på TicketCo. Bare unntaksvis vil billetter selges i døra. • Det tilbys enkel mat og drikke. • Du bestiller og får servert mat og drikke ved bordet ditt. Betaling kun med kort eller Vipps. • Dørene åpner 19.30, konsertstart 20.15. Vi anbefaler alle å komme i god tid. • Hold smittesikker avstand også ved innslipp!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev