Lørdag 15. aug 2020 kl. 00:00

Robert Normann-festival 13.-16. aug. 2020

Sarpsborg Jazzklubb / Glenghuset Sarpsborg
Sarpsborg

SARPSBORG JAZZKLUBB ARRANGERER DEN 12.
ROBERT NORMANN-FESTIVALEN I SARPSBORG

Velkommen til den 12. utgaven av Robert Normann-festivalen i Sarpsborg 13. – 16. august 2019
Utgangspunktet for Robert Normann-festivalen i Sarpsborg er å hedre en av Norges største kulturpersonligheter, bysbarnet Robert Normann som kanskje først og fremst er kjent som en eminent jazzgitarist, men som komponerte filmmusikk, var musikalsk leder og arrangør for Riksteateret, huskomponist hos Otto Nielsen i NRK m.m. Listen er lang.
Torsdag 13. august starter festivalen med åpning av Sarpsborg Kunstforenings utstilling i Galleri St. Marie på Sarpsborg Scene med utstillerne Elisabeth Thorsen (sko og andre kreasjoner) og Hedvig Sommerfeldt (smykker) Jan Erik Ulseth – tenorsax og Tom Arild Andersson – piano står for det musikalske innslaget.
Stort telt i Glenghaven på Kulturhuset Gleng
Foruten Sarpsborg Kirke, blir de største konsertene arrangert i Glenghaven på Kulturhuset Gleng hvor vi setter opp telt, men kapasiteten vil bli begrenset i forhold til Koronasitasjonen. Etter hovedkonserten blir det jamsession inne på Kulturhuset Gleng
Silje Nergaard med gitaristene Halvard Bratberg og Håvard Bendiksen –
Silje Nergaard har vært blant de fremste jazzvokalistene i Norge helt siden hun dukket opp på Molde Jazzfestival for 30 år siden. Hele 16 album har det blitt og i 2020 feirer Silje 30 års jubileum som artist og har allerede slippet to album i jubileumsåret.
Frode Alnes
En fenomenal gitarist som slo igjennom for mange år siden i Dance With a Stranger. Ukjent for mange er Frode Alnæs sine solo konserter hvor både vokalen og gitaren kommer fram i ypperlig samspill.
Tricia Boutté og Jan Inge Melsæter sekstett
Tricia Boutté fra New Orleans, men nå bosatt i Norge er fast vokalist i Ytre Suløens Jassensemble, men opptrer i mange sammenheng sammen med Molde gruppa Jan Inge Melsæter sekstett. Tricia og Jan Inge har vært med på alle utenlandsfestivalene til Sarpsborg Jazzklubb, på Gran Canaria, Kardamili i Hellas og Makarska i Kroatia. Tricia er en fantastisk vokalist hvor gospel og tradisjonell New Orleans-jazz står på programmet. Musikerne tilhører de fremste innenfor denne sjangeren i Norge og har flere ganger også opptrådt i New Orleans. Foruten en opptreden i Glenghaven på lørdag, blir de å høre under jazzgudstjenesten i Sarpsborg Kirke på søndag.
Iver Kleive og Knut Reiersrud
Bach, Blues og Orgelbrus er tittelen på konserten med organist Iver Kleive og gitarist og sanger Knut Reiersrud i Sarpsborg Kirke under avslutningskonserten på søndag. Disse to herrene har samarbeidet og fylt kirker i nærmere 30 år. På slutten av 2019 kom de med et nytt album med tittelen Bach, Blues og Orgelbrues.
Foruten disse betalende konsertene, blir det en rekke mindre konserter på Kaffeliten, Kaffeforretningen Sarpen, Galleri St. Marie og gågata. Live Foyn Friis, Marlen trio, Onkel Blå, The Milkmen, Daryl McDade SoulXL og flere preger programmet og selvfølgelig blir det parade i ekte New Orleans stil på lørdag under ledelse av Jan Inge Melsæter. Melsæter har

Sarpsborg Jazzklubb
Storgata 22 E, 1724 Sarpsborg Norway
Org.nr. 990 960 828 – bjarne@sarpjazz.no – tlf. (+47) 971 16 654 – http://www.sarpjazz.no ledet an i paraden i Molde i mange år med Ytre Suløen og er nå ansvarlig også for paradene under Gamlebyen Jazzfestival, Kardamili i Hellas og Makarska i Kroatia. For tredje året på rad samarbeider festivalen med Sarpsborg Menighet om jazzgudstjeneste søndag 16. august. Musikalsk innslag blir med Tricia Boutté og Jan Inge Melsæter sekstett.
Fenomenale gitarister preger festivalen.
Robert Normann var en av verdens fremste gitarister og derfor bestreber festivalen hvert år på å hente frem de fremste gitarister vi kan by på i dag. Vi kan nevne Halgrim Bratberg, Håvard Bendiksen (Silje Nergaard) Per Hammervold (Blue Shoes), Bård Helgerud (Live Foyn Friis og Marlen trio), Frode Alnes, Svein Erik Martinsen (The Milkmen), Daryl McDade, vår egen Bjørn «Krisa» Kristiansen (Onkel Blå), og vi topper det med Knut Reiersrud.
Bjarne S Aaserød festivalleder

Robert Normann var en av Europas største
jazzmusikere og gitarlegender gjennom tidene.
Her hylles han på en firedagers festival i Sarpsborg 13. – 16. august 2020

Utekonserter, Street Parade, festivalutstillinger og mange konserter,
er det Sarpsborg Jazzklubb kan by på under den 12. Robert Normann-festivalen.

– Hva har jeg her å gjøre? Dere har jo Robert Normann…
Dette uttalte Django Reinardt da han skulle spille i Den Gamle Logen i Oslo i 1939!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev