Onsdag 25. jul 2012 kl. 19:30

Rita Lovise – Jazz in a new coat?

Skap Og Bar / Skap Og bar (tidligere To Glass)
Haugesund

”Rita Lovise er en av de mest spennende jazzartistene vi har i dag.” (Festspillene i Nord-Norge). Rita Lovise er en sanger -og låtskriver som formidler sterke opplevelser og følelser gjennom spennende akkordprograsjoner, gjennomarbeidet lyrikk og sammenvevende melodiføring. Det siste året har hun turnért store deler av landet og er blitt meget godt mottatt av både publikum og presse, som har vist begeistring for artistens særegne stemme og originale musikalske uttrykk.

«noe så sjeldent som en mulig ny retning innen musikk..” (Oppland Arbeiderblad) -Publikum har fått assosiasjoner til et bredt spekter av ulike artister som Leonard Cohen, Radka Toneff, Adele, Tori Amos, Nina Simone, Robert Plant, Judy Garland, PJ Harvey, Melody Gordot, Grace Jones og Tom Waits, samtidig som de fremhever at dette er et uttrykk de aldri har hørt før. Veldig mange bruker uttrykket ”en ny sjanger”, og det er fantastisk, sier artisten.

”..en gripende konsert.” (Rana Blad). Rita Lovises dype tekster og sterke formidlingevne har gjentatte ganger rørt publikum til tårer, og superlativene er ikke beskjedent brukt: ”..sjarmerte publikum i senk med sin unike stemme.” (Rana Blad).”..full kontroll på vokalen.. ”, ”..sterkt personlig uttrykk..” (Hamar Arbeiderblad).  ”Publikum lot seg rive med.” (Østhavet). ”Festspillene er ikke alene om rose denne artisten.” (Teatret Vårt, Molde). ”..har gått sine egne veier.” (Saltenposten). Melankoli og humør, poesi og spennende akkorder.” (Avisa Nordland). ”..full av kraft og lidenskap, men også følsom og sårbar.”, ”mellommenneskelige utfordringer på en dristig og avkledd måte”, ”..fandenivoldsk og ettertenksom..” (Oppland Arbeiderblad)

Hun spiller mot forventningene.” (NRKs jazzekspert Erling Wicklund). Rita Lovise ble nylig tildelt Festspillenes Turnéstipend for 2012. I oktober turnérer Rita Lovise Band med konserten Craving Coffee i Hålogaland, og i 2013; også på Vestlandet. Med Bjørn Andor Drage (tangenter), Finn Sletten (percussion), Henning Gravrok (saxofon) og Bjørn Alterhaug (kontrabass) på scenen, vil kombinasjonen av fremragende musikere og Ritas særegne musikalske uttrykk, gi publikum grunn til å forvente det uventede.

”Hun du ikke har hørt om, men bare må høre!” (Gudbrandsdalen Tidende) Med oppstart på Drøs Bakeri og Kafé, fredag 13. kl 21.00, på vei opp til Moldejazz 2012, turnérer Rita Lovise med konserten «Jazz in a new coat?» langs kyst-Norge i sommer, og oppover mot Østlandet på sensommeren. Dette er en musikkunstner med mye på hjertet, som har rørt publikum til tårer under sin turné.

Lydklipp og konsertdetaljer finner du på artistens hjemmeside: www.ritalovise.com

Konsertadresse: Skap Og Bar, Strandgata 169
Konserten starter presis kl 20.00
Hjertelig velkommen.

Pris:

150,- /100,-

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev