Onsdag 28. mar 2012 kl. 21:00

Rita Lovise – Jazz in a new coat?

Gregers Bar / Gregers Bar
Hamar

Rita Lovise startet sin musikalske karriere i Mjøs-traktene. Hun gikk Musikklinja ved Stange Videregående Skole. I 2011 stod hun sist på Gregers scene, til applaudert kritikk fra Hamar Arbeiderblad. (Se presseomtale på hjemmesiden www.ritalovise.com ) Nå er hun tilbake i Hamar igjen, som en del av sin 5 måneder lange Norgesturnè: «Rita Lovise -Jazz in a new coat?».

Rita Lovise Haugseggen er en sanger- og låtskriver med sterkt særpreg. Hun har tatt seg tid til å utvikle et personlig musikalsk uttrykk i både stemme- og låtmateriale, og formidler sterke opplevelser og følelser gjennom spennende akkordprograsjoner, gjennomarbeidet lyrikk og sammenvevende melodiføring.

Publikums assosiasjoner strekker seg over et vidt spekter av ulike artister, blant annet Radka Toneff, Leonard Cohen, Nina Simone, Robert Plant, Melody Gardot, Grace Jones, Tori Amos, Judy Garland og Adele.

You sing with the heart of Tracy Chapman and the soul of Tom Waits.

(Paolo, Kristiansund 2011)

Fra og med august 2011 har Rita Lovise spilt seg rundt i store deler av Norge med sang, gitar og kun eget låtmateriale,- og er blitt meget godt mottatt av både publikum og presse under sine turnèer. 

I februar 2012 startet hun sin 5 måneder lange Norgesturnè «Rita Lovise – Jazz in a new coat?», der hun skal innom alle landets fylker. Konserten er anbefalt av NRKs jazzekspertise Erling Wicklund som fremhevet Rita Lovises mot til å gå i mot det som er vanlig innen jazzen i dag.

-Publikum opplever at dette er noe nytt, en sjanger og et uttrykk de aldri har hørt før, og det er fantastisk, sier artisten som i flere år nektet å analysere musikk av andre kunstnere for å la seg inspirere. -Jeg ønsket ikke å bli påvirket av andre artister, men å bruke tid på å finne MITT uttrykk, og det har jeg virkelig igjen for i dag, siden publikum opplever dette som noe originalt, sier hun.

I disse dager planlegges en bandturnè i Nordland, Tromsø og Finnmark, oktober 2012, der Rita Lovise tar med seg noen av Nord-Norges fremste musikkunstnere: Finn Sletten (percussion), Henning Gravrok (sax), Bjørn Andor Drage (tangenter), Ørnulf Lillebjerka (cello) og Bjørn Alterhaug (kontrabass). Turnèen støttes av Nordnorsk Jazzsenter og Festspillene i Nord-Norge.  Musikerne er blitt håndplukket på grunn av sine ulike musikalske bakgrunner, gode formidlingsevne og kvalitet.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev