Lørdag 18. feb 2012 kl. 21:00

Rita Lovise – Jazz In a New coat?

Håndverkeren / Håndverkeren
Sortland

Lørdag 18. februar kl 21.00 holder jazzsangerinne- og låtskriver Rita Lovise Haugseggen konsert på Håndverkeren, Sortland.

Rita Lovise er en sanger- og låtskriver med sterkt særpreg. Over tid har hun har jobbet frem en egen stil som av mange lyttere betegnes som «en ny sjanger». Dette gjenspeiles i publikums assosiasjoner til et bredt spekter av ulike artister, blant annet Leonard Cohen, Radka Toneff, Melody Gardot, Adele, Robert Plant, Nina Simone, Tori Amos, Judy Garland med fler.

You sing with the heart of Tracy Chapman and the soul of Tom Waits.
(Paolo, Kristiansund 2011)

Fra og med august 2011 har Rita Lovise spilt seg rundt i store deler av Norge, og er blitt meget godt mottatt av både publikum og presse under sine turnèer. Fra og med februar 2012 legger hun ut på en fem måneder lang Norgesturnè med sang, gitar og kun eget låtmateriale. Turnèen starter i Nord-Norge og avsluttes i Oslo i slutten av juni. 

-Publikum opplever at dette er noe nytt, en sjanger og et uttrykk de aldri har hørt før, og det er fantastisk, sier artisten som i flere år nektet å analysere musikk av andre kunstnere for å la seg inspirere. -Jeg ønsket ikke å bli påvirket av andre artister, men å bruke tid på å finne MITT uttrykk, og det har jeg virkelig igjen for i dag, siden publikum opplever dette som noe originalt, sier hun.

Dette er en musikkunstner med mye på hjertet, som har rørt publikum til tårer under sin turnè.

Verdt å få med seg!

Lydklipp og informasjon om musikk og artist: www.ritalovise.com

Inngang: 150,- kr.
Alle rettigheter.

Velkommen :o)
– – – – – 
”INTERESSANT STEMME. Rita Lovise Haugseggen imponerte med sin djupe, særegne stemme og såre tekster. Utradisjonelle akkordprogresjoner og en sår, men mørk og kraftig stemme fyller Gregers, og tankene dras mot kjente jazzsangerinner som Nina Simone og Tracy Chapman. 

Rita har full kontroll på vokalen, og med låtmaterialet godt under huden lar hun publikum komme tett på. Det var nok heller ikke mange som kunne gjette at bak denne djupe, rå jazzrøsten gjemmer det seg en klassisk trent sanger med over tre og en halv oktav register. 

Rita har et sterkt personlig uttrykk, og har lagd solide tekster om blant annet flyktige kjærlighetsforhold, forventningspress og ensomhet. Hun gir også publikum en liten forhåndshistorie til hver sang, og omfavner virkelig intimkonseptet med sin trygge, avslappede scenepersonlighet. ”

-Hamar Arbeiderblad, 25. november 2011 

KONSERT MED SJARM. Rita Lovise Haugseggen sjarmerte publikum i senk med sin unike stemme. -Hun har en stemmebruk som rett og slett fasinerer, det er et utrolig spenn i stemmen hennes, sier Kari Skreslett. – Tekstene hennes er dype, og det akustiske preget gjorde bare musikken mer sårbar på en måte, sier Stig Skreslett. De to mener det hadde vært en gripende konsert. 

-Rana Blad, 22.august 2011

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev