Fredag 22. feb 2019 kl. 19:00

RÅ!

Norges musikkhøgskole / Norges musikkhøgskole, Lindemansalen
Oslo

Denne gangen byr RÅ! på en solo/duo-utgave med 6 ulike innslag på 15 minutter hver!

Andreas Bergset
Kva skjer når ein puttar nyare samtidsmusikk inn i popmusikkens estetikk? Er det innafor å spele nedskriven akustisk musikk med midi-trommer? Kan ein spele ein kvartett med berre éin utøver? Alt dette prøver Andreas Bergset å svare på gjennom sitt soloprosjekt. Målet til Andreas er å gjere slagverkkonserten som arena meir tilgjengeleg for eit publikum som ikkje visste at dei likte slagverkmusikk.

Andreas Vangen Andersen
Andreas Vangen Andersen utforsker det arabiske instrumentet oud på tvers av musikalske kulturer. Med stoff fra Gudbrandsdalen, barokken og Midt-Østen, blandes ulike stiler i et samlet uttrykk med røtter i improvisasjon og intimitet. Her møtes arabisk taqsim, springleik, halling og Bach på like premisser, med den eldgamle arabiske lutten som bindeledd.

Helga Myhr
Helga Myhr er en hardingfelespiller og kveder som spiller i ulike konstellasjoner som vokalgruppa Kvedarkvintetten, folkemusikkbandet Morgonrode og i duo med DJ’er, og med komponist Bendik Baksaas. Her vil publikum derimot få høre henne helt solistisk. Ved hjelp av hardingfela og stemmen improviserer og eksperimenterer Helga seg gjennom de spesielle sangene og slåttene fra hjemtraktene i Hallingdal.

Harald Lassen
Harald Lassen spiller litt for oss. Det blir hyggelig. Saksofon, EWI eller blokkfløyte. Kanskje alle?

Tiur
Tiur er en stillferdig vokal- og pianoduo med mye indre kraft, og består av Bethany Forseth-Reichberg og Martin Sandvik Gjerde. Med et felles holdepunkt i den norske jazzarven, går de tilbake til røttene for å utforske kontraster mellom tradisjon og nyskaping. Debutalbumet «Når tiden står stille» ble spilt inn i Rainbow Studio og er den første utgivelsen på Forseth-Reichberg sitt plateselskap Fig Tree Music. Albumet har blitt tatt godt imot og DNs musikkanmelder Audun Vinger uttalte at musikken er “så vakker at den burde bli norsk folkelytting”

Monday Duo
Monday Duo er en Oslobasert duo og spiller frijazz, inspirert av John Coltranes seneste år, og europeisk frijazz. Begge musikerne er aktive rundt i Europa i mange ulike sammenhenger, med blant annet Megalodon, Trondheim Jazzorkester og Mall Girl.

Karl Hjalmar Nyberg
Veslemøy Narvesen

—–

Rå! er konsertserien av og med studenter ved Norges musikkhøgskole. Vi gir deg konserter i ulike sjangre, og viser frem noe av det mest spennende som skjuler seg i skolens kriker og kroker. Her vil du høre alt fra godt etablerte band til det ferskeste rett fra øvingsrommet.

Det vil bli nye konstellasjoner eksklusivt for konsertserien, og samarbeidsprosjekter på tvers av kunstarter. Kom for å oppleve fersk musikk, drikk gratis kaffe og hør de nyeste bandene før de slipper ut av dørene på NMH.

Billetter koster 100 kr, men er gratis for alle studenter. 20% rabatt ved forhåndskjøp.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev