Fredag 01. nov 2019 kl. 19:00

RÅ!

Norges musikkhøgskole / Norges musikkhøgskole, Lindemansalen
Oslo

Fra de godt etablerte til de aller ferskeste. Konserter i alle sjangere, kuratert av studenter ved jazzutdanningen ved NMH.

IMPROVISING BATHTUB PARTY
Improvising Bathtub Party (IBP) er en trio bestående av Knut Kvifte Nesheim (trommer), Kai von der Lippe (piano) og Sigrid Aftret (tenor- og sopransaksofon), som utforsker musikalske rom uten en tydelig bassrolle til stede. Komposisjonene er varierte, og er inspirert av blant andre Kris Davis, Morton Feldman, Benoît Delbecq, Wayne Shorter og Anna Webber.

De har spilt på scener som Victoria Nasjonal Jazzscene og Kulturhuset i Oslo, hvor man fra den sistenevnte kan lese i Jazz i Norges anmeldese at bandet skaper «rom der saksofonist Sigrid Aftret og pianist Kai Von der Lippe maler små bilder. Komposisjonene er spennende, den siste er særs sterk – brått kommer en liten unison linje, så kommer den aldri igjen – genialt.”

HERMAN WILDHAGEN
Herman Wildhagen skriver låter i vise/folk-landskapet. Hans vakre vokal og fintfølende gitarspill har brakt han på scenen som support for artister som Thomas Dybdahl og Frøkedal, og plassert han på plakaten til Trondheim Calling både i 2017 og 2019. Musikken hans har vært å høre i NRK-serien Unge lovende, samt på NRK P1, P3 og diverse andre radiostasjoner.

Sangtekstene hans er ofte basert på skildringer av ulike mellommenneskelige relasjoner, og de kan være dypt personlige, eller rene forestillinger av andres hverdag og skjebner, enten lykkelige eller ulykkelige. 

Herman liker å utforske ulike besetninger når han spiller live, og det hender ofte at det dukker opp ulike musikere fra konsert til konsert. I Lindemansalen skal han for første gang spille låtene sine med besetningen sang/gitar, kontrabass, vibrafon og klarinett.

RÅ! er konsertserien av og med studenter. Vi gir deg konserter i ulike sjangre, og viser fram noe av det mest spennende som skjuler seg i skolens kriker og kroker. Her vil du høre alt fra godt etablerte band til det ferskeste rett fra øvingsrommet. Det vil bli nye konstellasjoner eksklusivt for konsertserien og samarbeidsprosjekter på tvers av kunstarter. Kom for å oppleve fersk musikk, drikk gratis kaffe og hør de nyeste bandene før de slipper ut av dørene på NMH.

Hold deg oppdatert om konsertene på Facebook @raakonsertserie og Instagram @rakonsertserie.

Foto: Karina Ayguavives Krokaa

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev