Onsdag 01. feb 2023 kl. 19:00

Portrettkonsert – Harpreet Bansal

/ MUNCH
Oslo

Fra indisk raga til nordisk melankoli med fiolinist Harpreet Bansal, Cikada og venner.

Harpreet Bansal – fiolin
Andreas Bratlie – perkusjon
Vojtech Prochazka – piano
Cikada strykekvartett

Komponist og fiolinist Harpreet Bansal har høstet stor internasjonal anerkjennelse for sin personlige tolkning av raga-tradisjonen. Hun var den første noensinne som studerte indisk musikk på Musikkhøgskolen. I løpet av studiene fikk Bansal god kontakt med hovedstadens levende og unge miljø for jazz og alternativ folkemusikk.

I musikken hennes finnes både de store, meditative lydlandskapene, lekenhet og improvisert spontanitet. Alt utført med svært høy presisjon. Kombinasjonen av indisk musikk- og familiebakgrunn og en norsk oppvekst har ført til en svært personlig tilnærming til den indiske musikkarven – som skinner gjennom i musikken hun lager.

I konsertserien PÅ! er det det samtidsmusikken og lydkunsten som står i sentrum. Konsertprogrammet løfter frem nye arbeider av samtidskomponister og utøvere, gjennom en rekke konserter hos MUNCH. Konsertserien gir publikum mulighet til å oppleve de fremste musikerne og ensemblene i sitt felt, og til å stifte bekjentskap med både nye og mer etablerte utøvere.

Foto: Anna Julia Granberg

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev