Lørdag 06. apr 2019 kl. 14:00

Pamela Z/ Sten Sandell/Tone Åse

Dokkhuset Scene / Dokkhuset
Trondheim

Disse musikerne møttes da de spilte på Other Minds Festival i San Fransisco i 2018, og tanken om et samarbeide oppstod ganske umiddelbart. Alle utforsker de kraften, sammenhengene, mellomrommene og overgangene i stemme/tekst/lyd/musikk. Ideen med denne sammensettingen er å kunne oppleve den enkelte musiker sitt solokonsept i lys av de andres, og i tillegg utforske muligheter for duo og trio. (Sandell og Åse har allerede jobbet sammen i duoformat.) Pamela Z har aldri før vært presentert i Norge, men er en viktig inspirator for mange i det vokale, eksperimentelle og musikkteknologiske miljøet.

Pamela Z (SF/NY, USA) er utøver , komponist og mediekunstner som jobber primært med stemme, live elektronikk, samplet lyd og video. Som pioner innenfor digitale loopingteknikker, bearbeider hun stemmen i sanntid for å skape tette, komplekse soniske lag. Hennes solo-arbeider kombinerer eksperimentelle utvidede vokalteknikker, operatiske bel canto, objekter, tekst og samplede konkrete lyder. Hun jobber med digital programvare og egendefinerte MIDI-kontrollere som lar henne manipulere lyd og bilde med fysiske bevegelser.

Hennes forestillinger varierer i skala fra små konserter i gallerier til store multimedieverk i teatre og konsertsaler. I tillegg til egne opptredener har hun skapt hun en rekke intermediale verk, inkludert
flerkanals lyd-og video installasjoner.

Sten Sandell ( Stockholm, Sverige) er musiker,improvisatør, komponist og produsent, og jobber med piano, orgel, stemme, elektronikk, tekst og bilde. Han er en pioner innenfor improvisert /eksperimentell musikk både som soloartist, medspiller, komponist og multimedial kunstner. Nedslagsfeltet er internasjonalt, og har i tillegg til et stort og variert antall musikalske prosjekter også samarbeidet med en rekke
kunstnere fra andre disipliner, som bl.a visuell kunst, dans og teater.

Tone Åse (Trondheim , Norge) er utøver og komponist med utgangspunkt i stemme og live elektronikk. I sitt arbeid utforsker hun hvordan bruk av live elektronikk gir nye roller i det improviserte samspillet og i soloformatet, og hvordan prosessert stemmelyd utgjør unikt kunstnerisk materiale. I tillegg til arbeidet med sine solo- og bandprosjekter har hun parallelt jobbet med det improviserende vokalensemblet Trondheim Voices, som har utforsket stemme og elektronikk og rom i ensemblesammenheng, gjennom stedsspesifikke prosjekter.

Støttet av Norsk Kulturråd og Fond for Lyd og Bilde

Arr: nyMusikk Trondheim i samarbeid med Dokkhuset Scene

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev