Torsdag 06. mai 2021 kl. 20:00

Øyvind Brække,6.mai/20-22, Tromsø Jazzklubb, Lillescenen, Kulturhuset

Tromsø Jazzklubb / Lillescenen, Kulturhuset
Tromsø

Øyvind Brække Sextet

Øyvind Brække Sextet debuterte som artist i eget navn i februar 2020 med albumet Wilderness på plateselskapet Oslo Session Recordings. Denne utgivelsen har høstet svært gode anmeldelser, og er trukket fram som en av årets beste jazzutgivelser av magasinet All About Jazz.

Dette er Brækkes debut som plateartist i eget navn, og han står for alt av komposisjoner og arrangementer. Det første å legge merke til er besetningen: Bratsj og gitar i stedet for et tredje blåseinstrument og piano. Bandet var på releaseturne i oktober 2020, med konserter på østlandet, og dette blir første konsert i Tromsø med sekstetten. Utøverne er musikere hentet fra det absolutte toppsjiktet i norsk jazz:

Øyvind Brække- trombone
Jørgen Mathisen- saxofoner
Bárður Reinert Poulsen- bass
Bergmund Waal Skaslien- bratsj
Jacob Young- gitar
Erik Nylander – trommer

Musikken vi får høre er utforskende og lyrisk, med mye rom til solistene, i et melodisk landskap. Klart inspirert av ECM-tradisjonen, anført av utøvere som Bill Frisell og Dave Holland. Samtidig også med amerikanske influenser som Ornette Coleman og Charles Mingus, ispedd elementer av vestlig samtidmusikk som Stravinsky og Aaron Copeland.

https://www.youtube.com/watch?v=Gs68j014w78
Pris:
300,-/200,-

Selges kun på tromsojazz.hoopla.no/sales ​

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev