Tirsdag 05. feb 2013 kl. 20:00

OuverTüre – Helge Norbakken, Mario Laginha, Per Jørgensen, Tor Haugerud og Ståle Storløkken

Brønnøy jazzforum / Forsamlingslokalet
Brønnøysund

Nordnorsk Jazzsenter har en spesiell godbit på starten av år 2013!!!

Nordnorsk Jazzsenter har invitert en av våre fremste musikere og perkusjonister, Helge Norbakken, til å gjøre sitt eget prosjekt. Helge har alltid jobbet innenfor et bredt spekter av musikk og på bakgrunn av dette vært svært ettertraktet innenfor flere sjangere. Han har jobbet med musikere som Kari Bremnes, Maria Joao, Jon Balke, Jon Hassell, Karl Seglem, Sondre Bratland, Mari Boine, Terje Isungset, Erik Bye og Herborg Kråkevik for å nevne noen. Helge har sine røtter i Nord-Norge, med oppvekst i Tromsø.

Denne gangen er det Helge sine komposisjoner som står i fokus. Helge har skrevet nytt materiale til en hel konsert i samarbeid med Mario Laginha og henter inspirasjonen fra sine mange musikalske og utenom-musikalske møter opp igjennom årene. Hans musikk er stemningsfull, har rytmisk driv med sterke melodibærende elementer – i et moderne, modalt landskap. Helge har fått hente inn hans drømmelag av musikere som skal ta denne musikken rett hjem der den hører hjemme.

Pianist og komponist Mario Laginha er regnet som en av de mest nyskapende jazzmusikerne i Portugal blant annet gjennom hans samarbeid med Maria Joao.

Per Jørgensen, trompet og vokal, er en av Norges mest kjente og uttrykksfulle musikere, og har mottatt en rekke priser for sin særegne musikalske stemme.

Tor Haugerud, perkusjon, har i en årrekke vist seg som en fantastisk perkusjonist og har spilt med blant andre Transjoik, Trondheim Jazzorkester, Joshua Redman, Terje Rypdal, Stian Westerhus og Christian Wallumrød.

Ståle Storløkken, tangenter, er kjent for sitt særegne elektroniske lydlandskap. Han har vært fast med i bandene Veslefrekk, Supersilent og elephant9 og har jobbet med blant andre Motorpsycho, Audun Kleive, Terje Rypdal, Thomas Strønen og Eldbjørg Raknes.

Lydmester: Asle Karstad

Lysmester: Mats Ellingsen

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev