Torsdag 18. apr 2024 kl. 19:00

Østerlide

Vannvogna konsert- og kulturhus, Halden / Vannvogna konsert- og kulturhus, Halden
Halden

Østerlide er tilbake på Vannvogna. De spiller konsert torsdag 18. april kl. 19:00. Billetter kr. 250 på ticketmaster og i døra. Rabatterte priser for studenter og honnør. Gratis for elever på Halden Kulturskole.

Liv Ulvik – Vokal
Andreas Haddeland – Gitarer
Ulrik Ibsen Thorsrud – Perkusjon

Østerlide feide inn på den norske folkemusikkscenen i 2020, til overstrømmende kritikker fra et samlet kritikerkorps. På sitt selvtitulerte debutalbum kler de folkemelodiene i nye drakter, av florlette, såre, lyse, mørke, sterke og røffe fabrikater. Bandet behersker et stort spekter av stemninger, fra det hviskende til det brutalt støyende. I åpne musikalske landskap eller trange, klaustrofobiske musikalske rom bæres lytteren alltid videre av de uslitelige og tidløse folkemelodiene som er formet og slipt gjennom århundrene.
«Stort vakrere blir det ikke» skrev Ballade om tittellåten ”Kilden”, som ble sluppet som singel i november i fjor. Det er både lys og mørke på folkemusikktrioen Østerlide sitt andre studioalbum ”Kilden”. Skimrende som sol på vann snor vokal og klokkespill seg rundt dryppende perler av gitar. Lyse og eteriske lydbilder avløses av drivende gitarriff og perkusjon på full guffe. Vi får servert bloddryppende historier fra mørkeste middelalder, mirakler og gjengangere, kjærlighet og inderlig himmel-lengsel. I sentrum står som før de uslitelige og tidløse folkemelodiene som er formet og slipt gjennom århundrene. Når melodiene og historiene formes på nytt i Østerlides lydverden får de nye sjatteringer av farger, lys og skygge, men er fortsatt de samme, nye og gamle på samme tid

Konserten er støttet av Norsk Kulturråd og Østfold fylke

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev