Fredag 16. sep 2022 kl. 19:00

Oslo Kulturnatt: Safario + Artificialice

/

Safario
«En energibombe på scenen» skriver P3 i sin anmeldelse av Norges unge, freshe og fremadstormende hip-hop-talent Safario.

Med sin energiske tilstedeværelse og karisma skaper Safario et klima på sine konserter hvor publikum er involverte og delaktige, et rom for åpenhet. På spørsmål om «Hva er det din generasjon forstår som ikke vi eldre forstår?» svarer Safario:

– At det er kult å bare være seg selv. At man ikke trenger å være så tøff hele tiden. Du kan ha på deg hva du vil. Før følte jeg at alle gikk med det samme. I dag tør folk å være litt mer ulike hverandre.

Safario er oppvokst i Oslo og på Holmestrand, men har røtter i Polen. I oppveksten hørte han på polsk reggae og han har latt seg inspirere av sine samtidige rap-kollegaer. Anmeldere synes å høre
referanser til Tyler the Creator, Frank Ocean og Ivan Ave i unghingstens musikk.

I løpet av Safarios korte, men intense hip-hop karriere har han rukket å utgi EPen «Kapiskate» – som fikk 5 stjerner av både GAFFA og Subjekt. Han har varmet opp for Arif og Unge Ferarri og spilt på flere av de store festivalene i Norge – Øya, Træna, Bylarm m.fl.

Subjekt konkluderer i anmeldelsen av «Kapiskate» slik: «Det mest imponerende med Safario er hans energiske flow og musikalske forståelse og utøvelse av melodier. Den smittsomme positiviteten og det gode vokabularet gir en internasjonal dimensjon.»

Artificialice
Alicja Sobstyl er en komponist, låtskriver, vokalist, fløytespiller og produsent som utgir musikk under artistnavnet «Artificialice». Hennes kunstneriske prosjekt karakteriseres av hypnotiske vokaler som kan minne om den islandske artisten Bjørk.

Musikken er en symbiose av elektronisk musikk og vokaler spekkladet med følelser. På albumet «Prisoners of expectations» formidler Artificialice en historie om å oppdage sin identitet og frigjøre seg selv fra fengselet som ens eget sinn kan være – hvor man ofte har skapt ideer om hva andre forventer til en selv.

Konserten er et samarbeid mellom Cosmopolite Scene og WE DO festival.

Oslo kulturnatt er Norges største endagsfestival med arrangement over hele byen. Det er en årlig mulighet til å bli kjent med kulturlivet i Oslo – helt gratis. Kulturnatten har blitt en hyllest til og en synliggjøring av Oslos kulturaktører. «Kulturens 17.mai»

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev