Lørdag 13. aug 2022 kl. 19:30

Oslo jazzfestival: Pat Metheny trio – UTSOLGT!

Oslo jazzfestival / Oslo Konserthus
Oslo

PAT METHENY TRIO
M/ DAREK OLESZKIEWICZ & JOE DYSON

Noen artister er av et slikt kaliber at et samarbeid med dem ofte listes opp som karrieremessige høydepunkt i andre artisters biografier. En musiker som har blitt nevnt i en rekke Oslo Jazzfestival-relaterte artisttekster er Pat Metheny, uten at han selv har spilt på festivalen. I 2022 vil dette snu da Oslo Jazzfestival endelig kan invitere til konsert med gitarlegenden Metheny.

Pat Metheny ble født i USA i 1954 og fikk sitt gjennombrudd i 1974 med Gary Burtons kvartett. Metheny har siden gjennombruddet fremstått som en innovatør både utstyrsteknisk og som musikalsk brobygger mellom jazz og andre sjangre. Han har mottatt Grammy-priser, skrevet filmmusikk og bøker. Metheny har samarbeidet med kjente navn som Chick Corea, Michael Brecker, Herbie Hancock, Joni Mitchell og David Bowie, samt norske Jan Garbarek og Silje Nergaard.

Under Oslo Jazzfestival vil han opptre i Oslo Konserthus med trioen sin bestående av den polske bassisten Darek Olszkiewicz og den amerikanske trommeslageren Joe Dyson. To musikere som har vært å se på scenen med artister som Dr. Lonnie Smith, Ellis Marsalis, Christian Scott, Esperanza Spalding, Brad Mehldau, Eddie Henderson, Charles Lloyd og ikke minst Pat Metheny.

Utsolgt.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev