Torsdag 02. des 2021 kl. 20:00

Oslo jazzensemble og Ola Kvernberg

Kullebunden Jazz / Kolben Kulturhus
Kolbotn

Det er hyggelig å kunne presentere åpningskonserten fra årets utgave av Oslo jazzfestival hos Kolben kulturhus. Dette er musikk i stort format, signert en av våre fremste komponister, Ola Kvernberg. Til møtet med Oslo jazzensemble har Kvernberg ikke bare med seg felene, men også helt nyskrevet musikk, i tillegg til nyslipte arrangementer av egne, prisbelønte perler.
Godordene hagler rundt Ola Kvernberg for tiden, med fantastiske anmeldelser for utgivelsen «Steamdome II: The Hypogean». Fra før har han både Spellemann og Amanda, og nylig dro fiolinisten fra Fræna også hjem den svenske Guldbaggen for musikken til dokumentaren «Only The Devil Lives Without Hope». I det hele tatt har Ola Kvernberg stadig tatt nye seire, og kokt stadig nye brygg, i musikkarrieren siden Oslo-publikummet møtte ham for første gang på Djangofestivalen tilbake i 2000. Han har komponert musikk for film og scene, og har opptrådt i utallige konstellasjoner og formater. Men én ting gjenstår på to do-lista; å skrive for stort jazzorkester.
Sommeren 2021 skal det altså skje; Ola Kvernberg begår originalskrevne komposisjoner for Oslo jazzensemble, og det hele åpner Oslo jazzfestival. Ved siden av nykomponert musikk, får publikummet også høre nye tapninger fra Kvernbergs tidligere utgivelser Liar Bird og Mechanical Fair, arrangert av Oslo jazzensembles egen Martin Myhre Olsen.
Oslo jazzensemble er Oslo og Østlandets eget store jazzorkester. Ensemblet teller femten medlemmer og framfører ny, norsk musikk i samarbeid med festivaler, komponister og solister inn- og utland. 2021 blir andre året på rad hvor Oslo jazzensemble åpner Oslo jazzfestival, og også i år tas produksjonen ut på turné utenfor hovedstaden.

Ola Kvernberg (fiolin, komposisjon)
Frank Brodahl (trompet)
Marius Haltli (trompet)
Anders Eriksson (trompet, flygelhorn)
Even Kruse Skatrud (trombone)
Nils Andreas Granseth (trombone)
Ingrid Utne (basstrombone)
Martin Myhre Olsen (altsaksofon, sopransaks)
Børge-Are Halvorsen (altsaksofon, fløyter)
Atle Nymo (tenorsaksofon, bassklarinett)
Tina Lægreid Olsen (barytonsaksofon, bassklarinett)
Anders Aarum (piano)
Kalle Moberg (akkordeon)
Jens Thoresen (gitar)
Trygve Waldemar Fiske (bass)
Håkon Mjåset Johansen (trommer)

Oslo jazzensemble drives av Østnorsk jazzsenter med tilskudd fra Norsk kulturråd.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev