Lørdag 12. nov 2022 kl. 21:00

Nils Petter Molvær Group

Hadeland Jazzforum / Hadeland Jazzforum
Brandbu

Buoyancy er et bandalbum. Mer enn noen gang har Molvær involvert sine medmusikanter i konseptet. Switch brakte ham nærmere Sundstøl og Dahlen, mens den nye bassisten Jo Berger Myhre har hatt betydelig innflytelse på hvilken form Buoyancy ville ta, ikke minst som co-produsent. Det faktum at det er et bandalbum betyr ikke at Molvær fornekter seg selv noen svært poetiske soloparti underveis. Men på en fantastisk måte har han lykkes i å brette hele bandets lyd inn i trompeten, at selv solopartiene kommer ut som kollektive prestasjoner. Platen vant Spellemannpris for beste jazzplate 2016. Trompetisten, komponisten og produsenten Nils Petter Molvær har endret ansiktet til improvisert musikk i Europa det siste tiåret. I tillegg til å være en grensesprengende trompetist, som skaper sin egen unike sound, har han også spilt inn lydspor for en rekke filmer og TV-filmer, dokumentarer og skuespill. Så langt har det blitt ni album under eget navn.
Molværs debutalbum «Khmer» (ECM) solgte over 250.000 eksemplarer på verdensbasis og etablerte Molvær som en av de ledende stemmene til den nye europeiske jazzbevegelsen av nittitallet. Oppfølgerne «Solid Enten», «NP3», «Streamer», «Akutten», «Re-Vision», og «Hamada» ble alle sluppet av Universal / Emarcy -med stort hell – over hele verden. Med albumet «Baboon Moon» gikk Molvær over til SONY Columbia og jobbet med et nytt band med Stian Westerhus på gitar og Erland Dahlen på trommer. Stilistisk har han forandret ved å integrere mer indie-rock og alternative elementer i musikken hans. Hans siste innsats omfatter arbeider med symfoniorkestre og med den kjente norske komponist / arrangør Rolf Wallin. I 2013 ga han ut et album sammen med den tyske DJ og elektronisk artist Moritz von Oswald. http://mailchi.mp/…/nils-petter-molvr-konserttilbud-2018 http://www.kalleklev.no/…/1407-nils-petter-molvaer.html
LINE UP:
Nils Petter Molvær, trompet
Johan Lindstrøm, gitar, banjo
Jo Berger Myhre, bass
Erland Dahlen, slagverk, perc
Sven Persson , lyddesign
Tord Knudsen, lysdesign
Johan Lindström har gjennom mange år vært en av Sveriges mest ettertraktede frilansmusikere og produsenter. I jazzkretser er han kanskje mest kjent som en av medlemmene og grunnleggerne av fabelaktige Tonbruket. Her hjemme har vi sett han på scenen sammen med Ane Brun og Susanne Sundfør, der han stilsikkert trakterer både Fender Telecaster og pedalsteel-gitar. Etter mange år som studiomusiker og medmusikant hos navn som Freddie Wadling, Agneta Fältskog og Per «Texas» Johansson ga Johan Lindström endelig ut sin debutplate, «Music For Empty Halls» våren 2018. Lindström har komponert og arrangert alt materialet selv, og til å fremføre musikken i dette prosjektet har han håndplukket noen av sine beste venner og Sveriges mest markante musikere. Det kritikerroste albumet byr på en tankevekkende og sømløs blanding av jazz, blues, afrikanske rytmer og artrock, som ligner alt og ingenting du har hørt tidligere.
Jo Berger Myhre er en norsk bassist som har bachelor i utøvende jazz/improvisert musikk fra NMH. Han har jobbet med blant andre Ingrid Olava, Solveig Slettahjell og Hilde Marie Kjersem. Jo Berger Myhre har flere egne prosjekter, mest aktiv er han med trioen Splashgirl som har gitt ut fire album.
Erland Dahlen har spilt på over 160 plater siden midten av 1990-tallet, og har turnert med en imponerende liste over topp-ranking artister i mer enn 30 land, inkludert Madrugada, Xploding Plastix, John Paul Jones, Pantha du Prince og Bell Laboratory, Årabrot, Kaada/Mike Patton, Eivind Aarset på «Sonic Codex», Serena Maneesh, Anja Garbarek, Arve Henriksen, Hanne Hukkelberg og Ane Brun, sammen med mange andre. De siste årene har Erland har vært fast medlem av Nils Petter Molvær Group

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev