Onsdag 22. feb 2023 kl. 18:00

Nå, lille humle – familiekonsert

Tromsø Jazzklubb / Tromsø kulturhus
Tromsø

Astrid Lindgren og Georg Riedel er lyden av Tore Johansen, og tusenvis av andre, sin barndom. Emil i Lønneberget, Pippi Langstrømpe, Karlsson på taket og Alle barna i Bakkebygrenda ble raskt en del av norsk barnekultur også. Nå er de mest kjente sangene, og noen ikke fullt så kjente, samlet på en på norsk, i Trond Brænne sin gjendiktning.

Tore har kalt plata Nå, lille humle fordi det er åpningsordene i den fineste sangen han vet om: God natt-sangen fra Bakkebygrenda, Alle skal sove. Tore har spilt denne vakre musikken mange ganger med komponisten selv, Georg Riedel, og nå fikk han også tillatelse til å spille inn disse sangene på norsk.

«Dette er standards. Det er vanskeleg å kalle dette ei barneplate, fordi du raskt står i fare for å seie at dette ikkje er ei plate for vaksne. Eg trur på at dette er noko av den finaste musikken Tore Johansen veit. Men det er meir å hente her enn nostalgi». – Jazznytt.
«…ei lita perle av en hyllest både av Lindgren og Riedel og ikke minst deler av det fantastiske universet de har skapt.» – Nettavisen.
«…hele veien gjennom er dette nydelig musikk hvor musikerne, med aller største respekt, tolker de fine tekstene og de nydelige melodiene på en fremragende måte. Og at musikken blir gjort uten «tant og fjas» er med på å gjøre dette til en jazzinnspilling som hevder seg godt i det nordiske jazzlandskapet.» – Salt Peanuts.

Konserten er på turné i landsdelen i regi av Nordnorsk Jazzsenter.
NB: Husk at vi også har sesongkort som gir tilgang alle vårens konserter!
Besetning:
Ine Hoem – vokal
Tore Johansen – trompet
Mattias Ståhl – Vibrafon
Andreas Amundsen – kontrabass
Erik Nylander – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev