Fredag 18. okt 2019 kl. 20:00

MUSIKKLINJA VED GREVESKOGEN VIDEREGÅENDE OG MORILD

Urijazz / Støperiet
Tønsberg

Urijazz har innledet et samarbeid med Greve-skogen videregående skole der vi åpner scenen for alle de unge talentene på musikklinja. Vi har med oss alle de tre klassetrinnene, samlet sett rundt 60 elever. De tre musikerne i bandet Morild er alle lærere for disse elevene. Morild spiller et eget sett denne kvelden.
Denne kvelden blir det definitivt mange ulike instrumenter på scenen. Det er rundt 60 elever på musikklinja fordelt på de tre skoleårene man bruker på videregående skole. Vi møter en rekke store talenter med ulikt repertoar. Elevene ved musikklinja fylte scenen på cafe-m til randen i fjor høst, denne gangen får de mer plass å boltre seg på i Støperiet.
Jazzskuldrene er sluppet litt ned denne kvelden, men vi har mange «nærskyldte» brødre og søstre. Jazzen var tross alt populærmusikken før rocken og popen overtok. Ingen nevnt, ingen glemt …
Morild startet som duo med to lærere og har nå trukket inn en tredje kollega, slagverk-eren Kristoffer Bjerke. Morild har gitt ut et album som duo og fikk svært gode kritikker både her hjemme og i utlandet. Tor Hammerø skriver «… De to i utgangspunktet umake instrumentene får dem til å klinge usedvanlig vakkert sammen …» Jazz Journal i England skrev «Superbly packaged … this is a most unusual – and rewarding – session from the Norwegians -Eilertsen and Gundersen.»
Dag Einar Eilertsen har vært en sentral aktør i Urijazz i mange år. Han fikk Urijazzprisen ved klubbens 20-årsjubileum, hvor han også komponerte og framførte bestillingsverket «Absolutt Jazz ’99», som ble framført av blant andre Petter Wettre, Lars Horntveth, Steinar Brenna og Kjersti Stubø. I perioder har han vært leder av Tønsberg Storband, spilt i Oslo 13 og i andre kjente band i ulike genre.
Marius Noss Gundersen er en utmerket klassisk gitarist og har en særlig interesse for søramerikansk musikk. Han slapp tidligere i år soloalbumet «Brazilian Guitar Music by Marco Pereira». Framført av en trio med slagverk blir musikken trolig enda mer variert og spennende.
Dag Einar Eilertsen – alt-trombone
Marius Gundersen – akustisk gitar
Kristoffer Bjerke – slagverk

BILLETTER KR 200
URIJAZZ-MEDLEM KR 150
URIJAZZ-UNGDOM GRATIS
HELGEPASS 18. OG 19. OKT. KR 350
URIJAZZ HELGEPASS 18. og 19. okt. KR 250

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev