Fredag 16. jun 2023 kl. 19:00

Motvind i Oslo – fredag

Motvind Kulturlag / Victoria, Nasjonal jazzscene
Oslo

19.00 – Dørene åpner

20.00 – Håkon Austbø

Siden han debuterte i Universitets aula i Oslo i 1964, har pianisten Håkon Austbø vært en unik stemme i norsk og internasjonalt musikkliv. Han er kanskje aller mest kjent for sitt tette samarbeid med Olivier Messiaen, men er også anerkjent som en av de fremste tolkerne av Claude Debussy og Aleksandr Skrjabin sin musikk. Austbø har som seg hør og bør mottat drøssevis med priser, utmerkelser og ridderkroninger. På Motvind i Oslo vil han presentere et program som inkluderer musikk av Beethoven og Klaus Egge.

21.15 – Skadedyr spiller “Dråper” av Ina Sagstuen

Det tolvhodete ensemblet Skadedyr ble etablert i 2011, og kan i retrospekt sies å ha vært definerende for hvordan den kreative musikken i Norge har videreutviklet seg og blomstret de siste ti årene. Nysgjerrighet, lekenhet, underfundighet, kollektivitet og uhemmet musikkglede er alle blant hjørnesteinene i Skadedyr sitt musikalske univers. Det har det blitt tre sterke plater og et fantastisk liveband av, og heldigvis kommer det mer!

Vokalist Ina Sagstuen har skrevet et splitter nytt verk for ensemblet. «Dråper» urfremføres på Motvind i Oslo. Etter en kioskveltende konsert i 2019, er vi umåtelig opprømte over å høre hvordan Skadedyr høres ut i 2023!

Ina Sagstuen – vokal, Marianna Sangita Røe – vokal, Ida Løvli Hidle – akkordeon, Anja Lauvdal – tangenter, Hans P. Kjorstad – fele, Torstein Lavik Larsen – trompet, Henrik Nørstebø – trombone, Lars Ove Fossheim – gitar, Marius Klovning – gitar, Fredrik Luhr Dietrichson – kontrabass, Øystein Aarnes Vik – trommer, Hans Hulbækmo – trommer, Natali Abrahamsen Garner – scenografi, Magnus Skavhaug Nergaard – lyd

22.30 – Fra Det Onde feat. Emil Nikolaisen & Christian Wallumrød

Fra Det Onde har de siste årene truffet tilhengere av kosmisk orientert musikk på tvers av tamme sjangerbenevnelser. Olaf Olsen og Rune Nergaard har jevnlig brent ned sjapper over hele verden hver for seg, med blant annet BigBang og Bushman´s Revenge. Da de møtte supertrompetist Erik Kimestad Pedersen åpnet nye verdener seg for samtlige involverte; et vidåpent landskap hvor referansene til den sløyeste 70-tallsmusikken håndteres med største improvisatoriske selvfølge.

Produsent og multikunstner Emil Nikolaisen har vært med på laget siden debutplata kom i 2020. På Motvind i Oslo toppes laget ytterligere med ingen ringere enn nasjonalskatten Christian Wallumrød. Vi gleder oss til å sitte på med romskipet til nye dimensjoner!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev