Onsdag 23. okt 2019 kl. 20:00

MORTEN GUNNAR LARSEN SOLO / ESPEN RUD SEPTETT

Urijazz / Støperiet
Tønsberg

Morten Gunnar Larsen er en av verdens mest anerkjente pianister innenfor klassisk jazz og ragtime. Han har spilt i en rekke band, ikke minst sitt eget Ophelia Orchestra. Han turnerer tett, særlig i USA, hvor han også har bodd i lengre perioder, både i New York og i New Orleans, der han er æresborger. Ragtimepianist Eubie Blake (1887-1983) var klar på at Morten Gunnar var den beste til å framføre hans musikk. Blake skrev blant annet «Memories of You», som var kjenningsmelodien til Nitimen i NRK radio, og som vi jo alle – i alle fall de av oss med noen år på baken – kjenner godt. En kveld som Urijazz-publikum vil huske er duo-konserten i 2008 på Maskinistenes hus med Morten Gunnar og den amerikanske ragtimepianisten Butch Thompson, der vi i tillegg til imponerende pianospill fikk høre historiene bak musikken.
Det New Orleans-baserte musikkmagasinet OffBeat Magazine skriver om Morten -Gunnar: «It is quite the paradox that the greatest ragtime player in the world, and one of the world’s best traditional jazz pianists, is from Norway.» Skal du høre én konsert I 2019 med tradisjonell jazz, så er dette kvelden! Og så får du en septett attpå.

Morten Gunnar Larsen – piano

Espen Rud har vært på scenen i norsk jazz i et halvt århundre nå. Som trommeslager har han vært med i en rekke band og skapt jazzhistorie. Svein Finnerud Trio var det første sentrale bandet, med sin bemerkelsesverdige musikk og sine opptredener, som var nærmest performanceaktige. I den seinere tid har Espen komponert all musikk på sine mange plateutgivelser, i et spennende, særpreget tonespråk. Han har i sine band ofte hatt med unge musikere, og denne gang presenterer han blant annet den fremragende tenoristen Hanna Paulsberg, som har stor suksess om dagen. Hun har sin egen kvartett, og med trioen GURLS vant hun Spellemannprisen tidligere i år. I Ruds septett finner vi en rekke sentrale og flotte utøvere i en litt uvanlig besetning. Det er ikke hver dag vi hører fiolin og vibrafon i jazzgrupper! -«Carla the Fish» er Espen Ruds siste plate, og han kommer med samme besetning som på skiva, bortsett fra at Kasper Skullerud Værnes erstatter Frode Nymo.

Espen Rud – trommer
Hanna Paulsberg – saksofoner
Kasper Skullerud Værnes – saksofoner
Adrian Løseth Waade – fiolin
Rob Waring – vibrafon
Erlend Slettevold – piano
Jo Fougner Skaansar – bass

BILLETTER KR 300
URIJAZZ-MEDLEM KR 250
URIJAZZ-UNGDOM GRATIS

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev