Lørdag 14. sep 2019 kl. 17:30

Monica Zetterlund Revival med Stina Stenerud og Ski Storband

Ski Storband / Kolben Kulturhus
Kolbotn

Stina Stenerud & Ski Storband med sin andre konsert i år hvor vi hyller jazzlegenden Monica Zetterlund! Denne gangen står Kolben kulturhus for tur. I konserten i Rådhusteatret i Ski før sommerferien var det nesten utsolgt, så dersom du gikk glipp av den konserten så har du muligheten nå! Siden konserten i fjor vår har låtmaterialet blitt bearbeidet for å gjøre musikken mer i tråd med Monica Zetterlunds musikalske uttrykk og atmosfære!

Ett lingonris som satts i cocktailglas, En blond negress från Värmlands huldraskogar, skriver Tage Danielsson om Monica Zetterlund i diktet Det eviga. Den blonde jenta med den svarte stemmen fant veien fra Hagfors til Paris og New York, og ble en av Sveriges aller største stjerner med en karriere som strakk seg over 4 tiår. Zetterlund (1937-2005) gjorde stor suksess både i Norden og i verden for øvrig, ikke bare som sanger, men også som filmskuespiller, og gjennom teater, revy og varietè. Etter at hun hadde begynt å spille i svenske og danske jazzbands på slutten av 50-tallet, ble hun i 1960-årene verdensberømt gjennom samarbeidet med amerikanske musikere som Thad Jones, Zoot Sims og Bill Evans, og senere også Louis Armstrong, Stan Getz og Quincy Jones. Mange av plateinnspillingene hennes innen jazzsjangeren er blitt stående som historiske klassikere, ikke minst den legendariske platen Waltz for Debby (1964) sammen med Bill Evans Trio, som ble en av jazzhistoriens mest kritikerroste jazzplater. Ved siden av amerikanske jazzstandards var hun også kjent for jazztolkninger av svenske folkemelodier og andre sanger med svensk tekst. Hun gjorde seg bemerket med låter som Sakta vi går genom stan, Monicas Vals og Visa från Utanmyra, og hadde et tett samarbeid med låtskrivere som Evert Taube og Olle Adolphson, samt jazzpianisten Jan Johansson.

Stina Stenerud har de siste årene tolket Zetterlunds verden i storbandformat, gjennom sin kvartett MonicaZ Vals – en hyllest til Monica Zetterlund, og også akustisk. Hun har i alle år hatt et nært forhold til det svenske språket, og ikke minst Monica Zetterlund. Stina har en stemme som kler Monicas jazzstil meget godt, og sammen med storbandet vil hun by publikum på et stort knippe sanger som er gjort kjent av den svenske verdensartisten.

Ski Storband, ett av Østlandets beste storband, er i 2019 i sitt 43. år. Vi holder jevnlige storbandcaféer i Ski hvor vi presenterer hva bandet jobber med til enhver tid. Monica Zetterlund med Stina Stenerud er et tema vi nå vender tilbake til etter en meget vellykket konsert med Stina Stenerud våren 2018. Musikken blir denne gangen gjennomgått og re-arrangert, slik at musikkarrangementene blir liggende nærmere det zetterlundske musikalske uttrykket.

Foruten vårt samarbeid med Stina Stenerud så har bandet ellers de senere årene hatt konserter med Silya Nymoen, Rebekka Bakken, Majken Christiansen, og Margareta Bengtsson, for å nevne noen.

Ski Storband ledes av bandets faste musikalske leder – Biørn Barlo.

Arrangementet mottar støtte fra Kulturetaten i Ski kommune og fra Norsk Jazzforum.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev