Søndag 10. mar 2024 kl. 20:00

Modern Standards Supergroup

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

Line-up:
Niels Lan Doky – piano
Ernie Watts – saksofon
Darryl Jones – bass (The Rolling Stones)
Harvey Mason – trommer (Aretha Franklin)

Jazzensemblet ønsker å revitalisere jazzen og øke sjangerens relevans ved å tolke slagere fra den moderne musikkhistorien gjennom en jazz-linse.

Prosjektet ledes av pianist og produsent Niels Lan Doky som har blitt kalt «den beste pianisten av sin generasjon» og har blitt slått til ridder av Dronning Margrethe av Danmark.

Bandet som tidligere het Jazz/Takes Supergroup heter nå Modern Standards Supergroup – for å matche navnet på deres første albumutgivelse «Modern Standards», som kom ut i mai! Albumet er den første offisielle utgivelsen av materialet Lan Doky har arbeidet med over en årrekke.

Modern Standards Supergroup består av fire veletablerte jazzmusikere som legger ut på en musikalsk reise basert på et av Niels Lan Dokys internasjonale jazzkollektivs mest suksessfulle konsepter. Ensemblet byr på forfrisket og nye typer jazzerfaringer med kvantesprang innen kvalitet, substans, klasse og verdighet.

Oppdraget deres har gruppen klart for seg, og har hentet frem ordtaket «De som står på skuldrene til sine forfedre står støest» for å vise sin respekt for jazzlegendene og tradisjonen de slektes på.

Supergruppen tar for seg moderne pop-ikoner som Nirvana, Seal, Soundgarden og Patti Smith og blander disse på sømløst vist med et par få originaler så vel som klassikere av Miles Davis.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev