Søndag 24. nov 2019 kl. 20:00

Mitsuyo Uesugi, Lasse Marhaug, Elfi Sverdrup

Urijazz / Støperiet
Tønsberg

Mitsuyo Uesugi, omtalt som verdens fremste butoh-danser, gjester for første gang Norge i møte med innovatøren på den norske støy-scenen / eksperimentelle scenen, Lasse Marhaug, og den særegne vokalkunstneren Elfi Sverdrup fra Stokke. Samspillet mellom Marhaug, Uesugi og Sverdrup vil bygges opp gjennom improvisasjoner, der delene likeverdig settes sammen til et fysisk og melodisk flettverk.
Japanske Mitsuyo Uesugi arbeidet i 12 år tett med en av butohens grunnleggere, Kazuo Ohno, og anses som den fremste, kvinnelige utgaven av denne danseformen. Hun startet sin solokarriere i 1975 og presenterer kontinuerlig nye rituelle butoh-forestillinger.
Lydkunstneren Lasse Marhaug er ansett som en pioner innen norsk støymusikk og har i mange år jobbet med musikk og lyd til kunst-installasjoner, teater og danseoppsetninger.
Elfi Sverdrup har i over 40 år arbeidet med folkelige sangteknikker i kombinasjon med særskilte vokalteknikker. Norsk kveding, joik, bulgars, inuittisk catajasang, strupe- og overtonesang som igjen glir over i abstrakte lydlandskap.
Janne Hoem er billedkunstner og fysisk sceneinstruktør med bakgrunn fra blant annet The Living Theatre NYC. Hun har trent butoh fra 2012 til 2018 i New York og i Japan, og har gjennom studier av lyd og bevegelse utviklet et særegent nonverbalt sceneuttrykk.
Håkon Lie er eksperimentell musiker/lydkunstner, i tillegg til at han er leder av Nonfigurativ musikk. Nylig var han på sin første Japan-turne.
Idé og regi Håkon Lie og Janne Hoem.
Forestillingen er produsert av Nonfigurativ musikk/Urijazz/DITHEN/nyMusikk Vestfold.
Mitsuyo Uesugi (JP) – butoh
Lasse Marhaug – elektronisk musikk
Elfi Sverdrup – vokal

BILLETTER KR 250
ungdom kr 50

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev