Lørdag 15. apr 2023 kl. 19:00

Mike Stern Band feat. Dennis Chambers, Leni Stern, Bob Franceschini og Chris Minh Doky

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

Mike Stern er en av Cosmopolites hus favorittgjengangere, og denne gangen har han med seg sin kone, gitaristen Leni Stern og flere andre store musikere med seg på scenen!

«Mike er ikke bare en trollmann av bebop, han har også en formidabel følelse for jazz. Og med de samme kjennetegnene mestrer han rock og blues. Han er på begge sider av det musikalske spektrumet», forklarer den grammy-vinnende produsenten Jeff Lorber, som Stern samarbeidet med på sitt siste album Eleven som kom i 2019.

Stern har ved flere anledninger blitt anerkjent som en av de største jazzgitaristene i sin generasjon. Han ble utnevnt til den beste jazzgitaristen i 1993 av magasinet Guitar player, og i 2009 ble han listet opp som en av de 75 beste jazzgitaristene gjennom tidene.

Som en av de største jazzgitaristene har Stern den unike evnen til å spille både med finessen og lyrismen til Jim Hall, den drivende svingen til Wes Montgomery og den turbulente stilen til Jimi Hendrix.

På sin merittliste har han å ha spilt i Blood, Sweat and Tears i tre år, å ha vært den faste gitaristen til Miles Davis, samt utgivelsen av 18 kritikerroste album.

Jon Chappell i Guitar Magazine skriver: «Sterns talent begrenser seg ikke bare til å være en magiker på gripebrettet, men han er også en ektefølt og moden komponist som utviser store dybder.»

Leni Stern ble valgt ut som en av de 50 mest sensasjonelle kvinnelige gitaristene gjennom tidene i Guitar Player-magasinet. Magasinet beskrev henne som en som overskrider musikalske sjangre i sin eventyrlystenhet!

Leni Stern har det siste tiåret blandet jazzlydbildet med utforskninger av Vestafrikanske stiler, ved å reise til Mali og Senegal og fremføre med blant annet Salif Keita. Gitaristen sier selv om hennes personlige syn på musikk at: «Musikk er det sanneste, mest vakre uttrykket av den menneskelige spiriten, den krysser grenser, oppløser klan-tankegang og binder oss sammen – hvis vi tillater den å gjøre nettopp dette.»

Dennis Chambers er et barnegeni som begynte å spille trommer allerede som fireåring. Chambers er godt kjent blant perkusjonister for sin teknikk og sin hurtighet. Hans musikalske stil er kraftfull, musikalsk og groovy. Chambers spiller et stort utvalg av sjangre, og er nok mest kjent for jazz-fusion, funk og latin-amerikansk musikk.

Bob Franceschini er saksofonisten som har turnert, spilt inn, skrevet og produsert for artister som Tower of Power, Chaka Khan, Richard Bona, Paul Simon og Jennifer Lopez. Franceschini spiller innen sjangrene jazz, pop, salsa, funk, R&B og latinamerikansk jazz, og har spilt inn sammen med Mike Stern på hans fem siste grammy-nominerte utgivelser.

Chris Minh Doky er en bassist som hører til i mange ulike sjangre og forumer – fra popverdenen, til jazzklubber og på filharmoniske scener og operahus. Formspråket og stemmen hans som musiker har blitt sammenlignet med rollen en solo-cellist inntar, men med den fullendte lyden av en akustisk bass som åpner opp større dimensjoner til hele ensemblet.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev