Fredag 11. nov 2022 kl. 21:00

MARIUS NESET NEXT

Bergen Jazzforum / Vestnorsk Jazzsenter / Sardinen Usf
Bergen

MARIUS NESET saksofon ELLIOT GALVIN keys CONOR CHAPLIN bass ANTON EGER trommer

Alle som kjenner Marius Neset vet at han ikke slår seg til ro, men leter stadig etter nye utløp for sin utrolige kreativitet. I løpet av de siste årene har han blant annet levert bestillingsverk til både Bergen Filharmoniske Orkester og Bergen Big Band, der sistnevnte har fått fantastisk mottakelse på både klubbscener og festivaler i Norge den siste tiden.

Etter å ha jobbet med Marius Neset Quintet siden 2014, har han nå satt sammen sin neste kvintett, NEXT, som skal slippe sitt debutalbumet i løpet av 2022. Til NEXT har han som vanlig håndplukket musikerne ut fra at de skal være både kreative og spennende men også ha en tekniske og rytmiske ferdigheter som matcher komposisjonene hans.

De to engelske, er veldig aktive i flere band. Pianisten Elliot Galvin har gitt ut fire trioplater, og hans soloplate ble «Månedens album» i The Guardian. I likhet med Marius har han komponert bestillingsverk for London Sinfonietta. Bassist Conor Chaplin har spilt mye med Marius sin «gamle» kvintett, er medlem av Dinosaur og har også spilt med Billy Cobham, Bobo Stenson, Jacob Collier og mange andre.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev