Fredag 04. okt 2019 kl. 20:00

MAGNE ARNESEN, OLAF KAMFJORD, JON ROSSLUND / KARIN KROG OG JOHN SURMAN

Urijazz / Støperiet
Tønsberg

MAGNE ARNESEN, OLAF KAMFJORD, JON ROSSLUND
KARIN KROG OG JOHN SURMAN

Konserten starter med en trioavdeling der Magne Arnesen trakterer klaveret med solid og svingende komp fra Kamfjord og Rosslund. Begge de to sistnevnte har fått Urijazzprisen. Som gjest i denne første avdelingen får vi også høre den svært lovende saksofonisten Ask Morris Rasmussen fra Tønsberg. Ask har vært hos oss med Vestfold jazzensemble, studerer på Jazzlinja i Trondheim og har hatt et lengre opphold på Cuba i år.

Magne Arnesen – piano
Olaf Kamfjord – bass
Jon Rosslund – trommer
Gjest: Ask Morris Rasmussen – saksofon

Karin Krog og John Surman var første gang hos Urijazz i kvintettformat 11. desember 1980, forøvrig sammen med Arild Andersen og Espen Rud, som vi møter med egne band denne jubileumshøsten. Seinere kom Krog og Surman i duoformat. I de siste par årene har vi så hatt besøk av de begge, da i sine respektive band. Denne kvelden får vi høre Karin og John både i duoformatet og i kvintett med vår lokale trio. Vi er svært glad for at Karin og John har sagt ja til dette. Begge er som kjent internasjonalt berømte og anerkjente utøvere, med rekke på rekke av plateutgivelser og konserter. Alder trenger vi ikke snakke om når det gjelder disse musikerne – de bare øser og øser av sitt overflødighetshorn. Karin Krogs karriere starter allerede i 1955 med Kjell Karlsens orkester, og hun var med på den første Molde-festivalen i 1961. Hun var med å etablere Norsk jazzforum i 1965 og var leder det første året. Hun er internasjonalt anerkjent og har mottatt en rekke priser og utmerkelser her hjemme og ute.
I andre avdeling åpner Krog og Surman som duo, før kvelden avsluttes sammen med trioen. Da har vi gjennom kvelden fått linjer fra gudmor Krog i norsk jazz, via Knerten og Jon til de nye generasjonene med Magne og Ask, det hele krydret med den engelske veteranen John Surman. En verdig konsert i et jubileumsår som summerer opp litt musikkhistorie – ikke bare på nasjonalt nivå!

Karin Krog – vokal
John Surman – saksofoner

BILLETTER KR 350
URIJAZZ-MEDLEM KR 250
URIJAZZ-UNGDOM GRATIS
HELGEPASS 4. OG 5. OKT. KR 500
URIJAZZ HELGEPASS 4. OG 5. OKT. KR 400

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev