Lørdag 25. nov 2023 kl. 14:00

Low-Fly Quintet – Jazzkafèen Askim

Smaalenene Jazzklubb / 1885
Askim

Jazzkvintetten Low-Fly Quintet frontes av norsk/amerikanske Camilla Tømta (vokalist og låtskriver) og cellist Siri Snortheim sammen med pianotrioen Ole Gjøstøl (piano), Uri Sala (kontrabass) og Skjalg Lidsheim (trommer). Kvintettens originallåter er inspirert av vokaljazzen fra første halvdel av 1900-tallet. Live skaper kvintetten en atmosfære som gir tilhørerne en følelse av å befinne seg på en jazzklubb i New York tidlig på 30-tallet.

Samtidig som Camilla Tømtas vokale utrykk har et bredt spenn som gir assosiasjoner til både Ella Fitzgerald og Monica Zetterlund gir den instrumentelle besetningen med pianotrio og cello en ramme som skaper noe helt unikt. Med sin karakteristiske måte å arrangere musikken på, med et moderne tilsnitt, tar de deg med inn i fargeklangene til en av jazzens flotteste perioder. Om kvintetten sies det at de er et liveband som overrasker.

Bandet har unik evne til å engasjere publikum og ta dem med på en reise enten gjennom vokalistens unike formidlingsevne der hun tar tilhørerne med inn i sine historier eller ved de instrumentelle strekkene der musikerne fremfører sine solo

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev