Lørdag 20. apr 2024 kl. 14:00

Lørdagsjazz i Ski med John Pål Inderberg & Bjørn Vidar Solli

Lørdagsjazz i Ski / Rådhusteateret
Ski

Velkommen til Lørdagsjazz på Rådhusteatret Ski med John Pål Inderberg og Bjørn Vidar Solli.

John Pål Inderberg er en av bautaene innen norsk jazz. Han ble i 2022 sammen med Bjørn Alterhaug tildelt Kongens fortjenestmedalje som anerkjennelse for deres enorm bidrag i det norske jazzmiljø som utøver, forskere, og pedagoger. John Pål er selve personifiseringen av den vellykkede metodikken på Jazzlinja ved NTNU Trondheim, som har inspirert cirka 400 tidligere Jazzlinja-studenter, som i sin tur har satt sitt preg på norsk og europeisk musikkliv. Den musikalske CVen hans strekker seg over flere tiår med samarbeid med musikere og ensembler som Chet Baker, Warne Marsh, Lee Konitz, Bob Brookmeyer, Chick Corea, Henning Sommerrø, Bjørn Alterhaug, Jan Erik Vold, Siri’s Svale Band, Gil Evans Orchestra, og Trondheim Jazzorkester. Med hans egen trio har John Pål turnert internasjonalt de siste årene bl a i Australia, New Zealand, Singapore, og i Norge.

Bjørn Vidar Solli har for lengst etablert seg som en av Norges fremste jazzgitarister. Etter at Solli har bodd flere år i New York, USA, der han har samarbeidet med noen av New Yorks fremste jazzmusikere som bl. a. Seamus Blake, Bill Stewart, Ben Wendel, og Ingrid Jensen, har han flyttet tilbake til Norge.Han
turnerer og opptrer stadig på både norske og internasjonale jazzklubber og festivaler. Han har gitt ut rundt 10 album som bandleder og har medvirket på et titalls plateutgivelser.

Bassisten Andreas Dreier, opprinnelig fra Danmark, bosatt i Mjøndalen, er kjent fra band som bl a Rubber Soul Quartet, ASTRA Quartet, og Prime Time Orchestra. Han har tidligere gitt ut to album i eget navn sammen med Bjørn Vidar Solli der han brukte material av pianisten Ahmad Jamal som inspirasjonskilde, utgitt på Losen Records, og samarbeider stadig med musikere som Majken Christiansen, Frode Kjekstad, og mange flere.

I tillegg er Lørdagsjazz-kurator Frederik Villmow med på trommer. Frederik Villmow har de siste årene samarbeidet med noen av landets fremste jazzmusikere som Vigleik Storaas, Olga Konkova, Felix Peikli, Bjørn Vidar Solli, og John Pål Inderberg. I tillegg har han samarbeidet med internasjonale artister som Nicole Glover, David Kikoski, Alexander Claffy og Chris Potter. Han er utdannet med en mastergrad ved Jazzlinja NTNU i Trondheim, og har gitt ut flere plater i eget navn som har høstet strålende kritikk fr bl. a. Jazzthing Tyskland, JazzLife Magazine Japan, og UK Vibe.

Til anledningen presenterer denne kvartetten låter fra plateutgivelsen ‘One for John!’ (Losen Records) som bandet spilte inn i fjor og som gis ut innen våren 2024. Programmet består av komposisjoner av Andreas Dreier og Frederik Villmow, samt et utvalg av noen favorittlåter fra ‘The Great American Songbook’.

Lørdagsjazz på Rådhusteatret i Ski med John Pål Inderberg & Bjørn Vidar Solli
John Pål Inderberg – barytonsaxofon
Bjørn Vidar Solli – gitar
Andreas Dreier – bass
Frederik Villmow – trommer

Rådhusteatret Ski
lørdag, 20.april 2024
Dørene åpnes kl 13.00
konsert fra kl 14.00-15.15
Lørdagsjazz på Rådhusteatret i Ski presenteres i samarbeid med Jazz Music Norway, og støttes av Norsk Jazzforum.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev