Tirsdag 08. mar 2022 kl. 19:00

Lizz Wright

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

Nok en stor stemme! På selveste kvinnedagen vil Lizz Wright gjeste Cosmopolite sine lokaler, og på hvilken måte kan vi bedre feire dagen enn med en så fremragende kvinne som henne? The New York Times omtaler stemmen hennes som “a smooth, dark alto possessed of qualities you might associate with barrel-aged bourbon or butter-soft leather”.

Lizz Wright kommer fra Georgia, USA, og vokste opp med en musikalsk far. Barndommen var preget av soul, gospel og RnB, og ikke rart er det at hun da idag har dedikert sin karriere til blant annet disse sjangrene. Wright har lagt sin sjel i flere av de gamle musikklassikerne, og startet sin karriere som Billy Holiday-tolker. I dag er repertoaret hennes en god blanding av coverlåter og egne låter, og totalt har Wright utgitt 6 album, hvor de to siste platene havnet på toppen av Billboards jazzliste.

Lizz Wright sin musikk representerer kjærlighet og menneskelighet på tvers av sosiale grenser – hennes ønske er at musikken skal gi lytteren en følelse av tilhørighet, uansett sted, både fysisk og emosjonelt. En som har følt på akkurat dette er Barack Obama, hvor låta «Lean In» hadde karret seg med på den tidligere USA-presidentens spilleliste. Opplev Lizz Wrights store stemme sammen med oss på Cosmopolite, og kanskje havner hun også på din spilleliste. Vi ser frem til en storslagen kvinnedags-feiring med en sterk kvinne, som ikke bare bruker stemmen sin til sang, men også til å stå opp for det som er riktig!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev