Lørdag 23. sep 2023 kl. 13:00

Lillestrøm Jazzklubb presenterer Gunnar Nilsen Band

Lillestrøm Jazzklubb / Scene 5 - Lillestrøm Kultursenter
Lillestrøm

Gunnar Nilsen. Låter ikke mye West Coast av det navnet. Men Nilsen er en utrolig bra bassist. Navnet er fra Narvik og navneeieren bor på Kongsberg. Og bandet spiller like bra som navnet sier: GNB – Glitrende – Nydelig – Bakoverlent. Bandet er så hot at en kunne tro de nettopp hadde kommet seg opp av frityrgrytene på Catalina Jazz Club i Los Angeles, og sendt opp på scenen for å spille av seg fettet.

Repertoaret består av Lee Morgan, Horace Silver, Clark Terry via brasilianske Claudio Roditi, Michel Petrucciani og Pat Metheny. Og skulle det komme en låt av The Beatles, behøver du ikke dukke – bare takke.

Gunnar Nilsen har satt sammen et fett band som har vært med på litt av hvert. De spiller swingende jazz, latin og bop. Melodiøst og spennende. Gunnar er kjent som en solid bauta i jazzmiljøet. Han fikk tidlig brynt seg. I 1975 skulle han varme opp for Kenny Drew Trio under festspillene i Harstad. Og den godeste Mr. Drew ble mer enn nok oppvarmet, ja, nærmest kokt. Gunnar hadde gjort jobben sin.

For ikke så lenge siden ble orkesteret presentert på meksikansk jazzradio en hel time i programmet «Panorama del jazz». Da vokser gåsehuden som piggene på en kaktus.

Sagt av et musikkyndig publikum: «Dere er Norges beste band i denne sjangeren», «hårreisende bra» og «overgikk all forventning».

Nå kommer denne friske kvintetten til Lillestrøm jazzklubb. Besetningen denne kvelden blir:
• Oreste Kindilide – saksofon
• Tancred Heyerdahl Husø – Trompet/flügelhorn
• Bent Østebø Johansen – Piano
• Thomas Bjørndahl – Trommer
• Gunnar Nilsen – Kontrabass

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev