Tirsdag 16. aug 2022 kl. 21:00

Lilja

Bærum Kulturhus / Bærum Kulturhus, Underhuset
Sandvika

En sann jazzglobalist med et helt eget uttrykk – Lilja gir deg lyden av New York, Reykjavik, Addis Abeba, Casablanca og Groruddalen.

Gitarist, vokalist og komponist Oddrun Lilja skaper musikk som er distinkt og unik – en personlig miks av et vell av musikkstiler.

Fra Grorud til Casablanca
Allerede som nittenåring dro hun til New York og tok til seg live-scenenes mangefasetterte uttrykk. Lilja har siden vært på mange og lange reiser og hele tiden sugd til seg musikalske stilarter. India, Tanzania, Etiopia, Libanon og Island er noen av de stedene hun har besøkt og latt seg påvirke av. Men også mer hjemlig musikk har kilt seg inn blant alt det eksotisk utenlandske – som slåtter på hardingfele.

Hyllet som en lysende ny stjerne på den norske jazzhimmelen, ble LILJAs etterlengtede debutalbum «Marble» (2020) tatt godt imot, med fremragende kritikk i Norge og i utlandet.?Med sine ti komposisjoner, som hver hyller en by der Lilja har samarbeidet med lokale folkemusikere, fikk albumet terningkast 6 i Dagsavisen, ble albumet beskrevet som Norges «mest ukyniske album» og rost for sin varme, optimisme og virtuos musikkglede.

Til Bærum jazzfestival kommer LILJA som kvintett, med nederlandske Sanne Rambags på vokal, Sør-Afrikanske Bafana Nhlapo på perkusjon og vokal, norske Jo Skaansar på bass, og svenske Erik Nylander på trommer, samt norsk-islandske Oddrun Lilja selv på gitar og vokal.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev