Torsdag 12. mar 2020 kl. 19:00

Lettuce Funk

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

Har du ikke hørt om Lettuce? Da har du masse fin musikk i vente! Og om du har hørt dem, er du antagelig alt på vei på vei til å bestille billetter.

Lettuce sprenger omtrent alt som heter båser, og har selv prøvd å beskrive musikken sin som funk/jazz/soul/jam/psychedelic/hip-hop/avant-garde/experimental. Det er vel riktig nok, men gir egentlig ikke et fullgodt bilde av hvor mektig, variert og rikt dette låter. Bandet ble startet alt i 1992, av talentfulle folk som fant sammen ved Berklee College Of Music i Boston. Den gangen skal de ha vært inspirert av blant annet Herbie Hancock, Earth, Wind and Fire og Tower of Power.

Og jammen er funky – som et rytmisk fyrverkeri toppet med lekre blåsere og keyboards. De debuterte på plate med Outta Here in 2002, fulgt opp med et live-album fra Tokyo året etter. Til sammen har det blitt seks studioalbum, med den sterke ”Elevate” som den nyeste. Lettuce

– Dette albumet sprenger definitivt grenser for oss, sier komponisten og perkusjonisten Adam Deitch, – Vi ønsket å fortsette å utforske funk og hip hop-beats, og skrive melodier som passet til. Resultatet har fått kritikere til å trekke sammenligninger med både Pink Floyd, Grateful Dead, Eno og Miles Davis, i tillegg til Prince.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev