Torsdag 20. apr 2023 kl. 20:00

Ladybird Orchestra

Tromsø Jazzklubb / Tromsø kulturhus
Tromsø

Jazzsekstetten Ladybird Orchestra spiller melodiøs jazz med fengende melodier, uttrykksfulle tekster og er samtidig helt uredde for utforskende improvisasjon. Bandet startet i 2016 som et låtskriversamarbeid mellom vokalist Lisbeth-Anita Grimsø Olsen, fra Karlsøy, og pianist Liv Andrea Hauge, fra Mosjøen. Etter å ha jobbet som duo i et års tid, ville de teste låtmaterialet med noen av sine favorittmusikere. Dette ble starten på Ladybird Orcherstra.

Våren 2022 ble bandet plukket ut som ett av åtte band til å delta på Norsk Jazzforums konkurranse Jazzintro, og høsten 2021 slapp de debutalbumet Fly på Jazzland Recordings. Albumet er spilt inn i Ocean Sound på Giske, og forteller historier om undring, reiser gjennom jungel og hage, taxiturer og tapt kjærlighet. I 2023 kommer det nytt album og det er dette vi får presentert i Tromsø.

Liv Andrea Hauge er Nordnorsk Jazzsenters profil våren 2023. Hun kommer fra Mosjøen, og har de siste årene spilt mye både i inn- og utland, med flere ulike band. Hun vant Jazzintro sammen med Kongle Trio i 2021, og har gitt ut album med Ladybird Orchestra, som fikk god kritikk blant annet i Dagsavisen. I tillegg skriver Hauge musikk for ulike ensembler, blant annet bestillingsverk for Taffelpikene, og et orkesterverk for Mosjøen Orkesterforening.

«Ladybird Orchestra er nok et bevis på at det skjer spennende ting på den relativt unge, norske jazzscenen.» – Salt Peanuts.

Konserten er på turné i landsdelen i regi av Nordnorsk Jazzsenter.
NB: Husk at vi også har sesongkort som gir tilgang alle vårens konserter!

Besetning:
Lisbeth-Anita Grimsø Olsen – vokal
Liv Andrea Hauge – piano
Karl Erik Horndalsveen – kontrabass
Lauritz Skeidsvoll – saksofoner
Mona Krogstad – saksofoner
August Glännestand – trommer
Lydtekniker: TBA

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev