Torsdag 19. mar 2015 kl. 20:00

Jovan Pavlovic Trio med orkester

Sortland jazz- og viseklubb / Kulturfabrikken Sortland, Blåboksen
Sortland

Klar for en konsertopplevelse du sent kommer til å glemme? Vi er stolte av å presentere Jovan Pavlovic Trio med orkester!  Med trekkspillgeniet Pavlovic i spissen er 11 musikere klare for å gi deg en forrykende musikalsk kveld.

Kan Argentinsk tango komme i møte med den østeuropeisk rytmeverden? Kan en vals fusjonere med sigøynermusikk for film og teater? Jovan har i flere år jobbet og forsket innen musikk med skeive taktarter. Konserten inneholder folkemusikk fra Balkan, Argentinsk tango, sigøynermusikk, improvisasjon og mye, mye mer.

Jovan Pavlovic trio er:
Jovan Pavlovic – trekkspill
Gjermund Silset – kontrabass
Helge Norbakken – perkusjon

Orkesteret består av musikere fra Lansdelsmusikerordningen:
Øyvind Nussle – fiolin
Tor Johan Bøen – fiolin
Lazar Miletic – bratsj
Hans Urban Andersson – cello
Ole Kristoffersen – klarinett
Håvard Lund – bassklarinett
Saska Cvijanovic – fløyte
Anton Biehe – fagott
Turid Hjortdahl – obo

Thor-Ivar Lund- lyd

Musikken de skal spille er originalskrevet for denne besetningen, og alle låter og arrangement er skrevet av bandets leder Jovan Pavlovic. Musikken er original og strekker seg mot det som kan kalles en ny musikkretning. Her kan du høre sterke temaer influert av folkemusikk fra hele verden samt klassisk og jazz.  Pacvlovic’ hovedfelt er folkemusikk fra Balkan, samt Balkans Romanimusikk. Hans sterke rytmiske røtter sammen med fantastiske improvisasjonsmusikere gjør at disse låtene og arrangementene fremstår som helt unike. Bandet har tidligere samarbeidet med Trondheim Solistene og holdt konserter i Kina samt turnert i Norge i regi av Rikskonsertene.  Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Nordnorsk Jazzsenter, Musikk i Nordland og Kultur i Troms. Turneen er i regi av Nordnorsk Jazzsenter.

Vi gleder oss til en fantastisk kveld i Blåboksen! Velkommen!

Billetter: 250/200 (ordinær/medlem).
Forhåndsskjøpes på www.kulturfabrikkensortland.no eller i automat på Kulturfabrikken.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev