Fredag 24. mar 2023 kl. 19:00

Jørn Øien Cosmopolitan

Vinterjazzfestivalen / Båthuset Scene
Fredrikstad

Jørn Øien har i 30 år markert seg som en improvisatør og tonekunstner helt i toppsjiktet av det norske jazz- og musikkmiljøet.
Hans sterke formidlingsevne som komponist og utøver gjenspeiles av en vilje til å ta sjanser og en rytmisk spenstighet han deler med få. Det er en varhet og nærhet i Øiens nakne melodiske univers og en heftig intensitet i det virtuose, uansett om han bruker akustisk piano, orgel eller synthesizer i sin musikalske utfoldelse!
17.mars slippes «COSMOPOLITAN». Albumet er en energisk og mektig miks av world music og elektronisk jazz, der låtene tar deg med på en reise inspirert av musikkulturer fra Øst- og Sentral-Asia og det afrikanske kontinentet, med elementer fra samisk ur-tradisjon og nordisk ambient, og videre inn i jazz, funk og r&b
Bak Cosmopolitan finner vi et nytt band- og livekonsept.
Øien står i spissen for et superlag av norske musikere på scenen denne kvelden som alle står klar til å levere forrykende versjoner av låtmaterialet fra den ferske albumutgivelsen! «Cosmopolitan» består av:
Jørn Øien – keyboards, Magnus Bakken -saksofoner, Rune Arnesen -trommer og perk, Sidiki Camara -ngoni, djembe og vokal, og Audun Erlien – el.bass.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev