Lørdag 28. okt 2023 kl. 18:00

Jazzfest 2023

Storyville Jazz Club / Teatret Vårt, PLASSEN
Molde

Arild Andersen Group, foto: Roar Westad – LILJA, foto: Petra Cvelbar – Molde jazzensemble, foto: Eget

Program for kvelden
Kl. 1900 – Molde Jazzensemble m. Peter Wergeni
Kl. 2030 – LILJA
Kl. 2200 – Arild Andersen Group

Artistene
Molde Jazzensemble m. Peter Wergeni

Trond Aunan – Piano
Kjell Nyland – Trompet
Ketil Venås – Tenorsax
Magne Falk – Tenorsax
Peter Wergeni – Tenorsax
Dag-Runar Wikeland – Gitar
Erik Jenset – Bass
Espen Krumpolc – Slagverk


LILJA: Mirage
«Oddrun Lilja Jonsdottir var en sensasjon da hun ga ut debutalbumet ?Marble? i 2020. Nå begynner det endelig å nærme seg en oppfølger.» -Geir Rakvaag, Dagsavisen

Oddrun Lilja Jonsdottir er en allsidig og nyskapende komponist, gitarist og vokalist fra Oslos jazzscene. Som artist turnerer hun verden rundt, og har hatt samarbeidsprosjekter med musikere i blant annet India, Libanon, Etiopia, Tanzania, Island og New York. Hun er aktuell som komponist med Tingingsverket «I» til Vossa Jazz sitt 50-årsjubileum i 2023.

LILJAs debutalbum «Marble» (2020) høstet strålende kritikker med terningkast 6 i Dagsavisen, og figurerte på lister over årets beste album i Subjekt, Dagsavisen og Klassekampen.

Til album nummer to, «Mirage», har LILJA samarbeidet med fire tradisjonsbærere fra ulike deler av verden: Sara Marielle Gaup fra Sápmi, Celio de Carvalho fra Brasil, Zakaria Houaoura fra Marokko og Ashraf Sharif Khan fra Pakistan. Disse møtene smeltes sammen i LILJAs musikk, og skaper i sin mangefasetterte helhet en slags luftspeiling ? mirage ? av verden, sett fra Oddrun Liljas perspektiv.

I tillegg til Oddrun Lilja på gitar og vokal, består det faste LILJA-ensemblet av Sanne Rambags på hovedvokal, Bafana Nhlapo på perkusjon og vokal, Jo Skaansar på bass og Erik Nylander på trommer. På albumet hører vi i tillegg gjesteartister som Beady Belle på vokal og Bugge Wesseltoft på piano ? i tillegg til de fire tradisjonsbærerne Oddrun Lilja har jobbet med.

Live line-up
Oddrun Lilja Jonsdottir: gitar og vokal
Sanne Rambags: vokal
Bafana Nhlapo: perkusjon og vokal
Jo Skaansar: bass og vokal
Erik Nylander: trommer


Arild Andersen Group
En ny norsk supergruppe har sett dagens lys. Etter to suksessfulle spillejobber på norske festivaler i 2018 (Vossajazz og Dølajazz, utsolgt begge steder), Bestemte mesterbassisten Arild Andersen seg for å fortsette å jobbe med dette bandet, parallelt med sin ti år jubilante trio.

ARILD ANDERSEN GROUP kaller han bandet, der han har valgt noen av sine absolutte favorittmusikere fra den yngre generasjonen:

Marius Neset, sop og ten sax. Han har gjort en kometkarriere både som saksofonist og komponist, med verk for store ensembler som London Sinfonietta, Bergens Philharmonic og KORK,Hans unike spillestil kan raskt gå fra tett og rytmisk kompleks til mykt og inderlig vakkert.

Helge Lien, piano. Hans delikate pianospilling, som finner inspirasjon i Bill Evans lyrikk, Keith Jarretts oppfinnsomhet og Brad Mehldaus subtile uttrykk, har skaffet ham internasjonal anerkjennelse. Han deltok nylig i EST Symphony-prosjektet og har gitt ut ni album med sin egen trio.

Håkon Mjåset Johansen – trommer, har spilt mye med Trondheim Jazzorkester, men også med Bugge, Molvær, Motif og mange andre band. Senest med Hegge som vant Spellemannpriset 2018 (Norwegian Grammy)

Arild Andersen selv, bassisten med den varme tonen, kan virkelig kalles en legende. Stilig, allsidig og med et stort navn internasjonalt.

Allerede i 1967 begynte han å spille med Jan Garbarek, Terje Rypdal og Jon Christensen. De påfølgende årene spilte han med Sonny Rollins, Don Cherry, Chick Corea, Dexter Gordon, George Russell og mange mange andre. På 1980-tallet startet han det legendariske bandet Masqualero med Jon Balke, Nils-Petter Molvær, Jon Christensen og Tore Brunborg. De siste årene inkluderer samarbeid med blant andre Pat Metheny , Joshua Redman og Marcin Wasilewski.

Han har gitt ut 22 plater i eget navn på ECM. Hele diskografien er et stykke live jazzhistorie. Men fremfor alt er han fast forankret i samtiden, og hans store spill og kreativitet er kombinert med en utsøkt teknikk. Han komponerer også fantastisk musikk, og det meste av repertoaret i Arild Andersen-gruppen består av Arilds låter.

Mer info
arildandersen.com

Sitat fra konsertanmeldelser
«Det er ganske utrolig at en kvartett med fire individualister, fire musikere på øverste toppnivå, klarer å spille så vanvittig samstemt, som om de var en eneste felles musikalsk organisme». «Dessuten hadde vi sjefen for kvartetten, Arild Andersen, som virkelig ga sitt publikum noen magiske opplevelser på bassen, der han sto bøyd over instrumentet med et bredt smil og skuldrene litt oppheist av ren skjær begeistring.» Live Sætre, Dagningen (från Dølajazz).
«Det kan skuldast alderen, men underteikna slit med å hugsa ein betre opningskonsert. Snakk om å setja standarden!». Nils Kvamsdal, Avisa Hordaland, Rubrik: «Makelause Andersen» (från Vossajazz).

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev