Søndag 08. nov 2020 kl. 15:00

Jazzbarna inntar Sentralen, -UTSATT

Improbasen / Sentralen
Oslo

Konserten er utsatt inntil situasjonen stabiliserer seg litt. Vi har allerede booket inn konserter i denne serien på følgende datoer:

13. desember
07. februar
07. mars
11. april
09. mai og
06. juni

Vi kommer garantert til å sette opp denne konstellasjonen på en av disse datoene, og annonserer dette så snart kabalen er klar. De som har kjøpt billetter vil bli kontaktet på epost, og får disse refundert.

(Søndag 8. november er et nytt band klart i Improbasen’s konsertserie på Sentralen. Og det er ikke hvem som helst vi får høre denne ettermiddagen. Improbasen har nylig satt i gang en ungdomssatsning. Dette har vi gjort delvis for å gi et tilbud til ungdommer som allerede er på vei inn i musikkutdanningen, og delvis for å bygge en bro mellom disse, og de av våre elever som er på full fart dit.

Saxofonisten Erin Dahl Gaare er 15 år, og går nå siste året på ungdomsskolen. Hun har vært med på prosjekter i Lisboa, Stockholm og på Syd-Jylland, og turnert i Italia, og i Japan fra nord til sør. Vi får også et svært gledelig gjensyn med pianisten Solveig Skogdal, som nå går i 2. klasse på musikklinja ved Kongsbakken videregående skole i Tromsø. Solveig deltok på en rekke av prosjektene våre i både inn- og utland for en del år siden, før hun ble for «gammel» til konseptet vårt. Og det er nettopp for å ivareta slike som henne at vi har satt i gang denne ungdomssatsingen. Hun har da også allerede vist seg fortjent til det, da hun fikk samtlige til å gispe av begeistring under årets Kids in Jazz i august.

På bass har vi Guro Frøseth, som også går siste året på ungdomsskolen, og er den eleven med lengst fartstid hos oss. Guro har det siste året fått undervisning av den prisbelønte bassisten Federica Michisanti fra Roma. På trommer har vi Maria Rosenlund som er ett år yngre, men som har deltatt på så mange prosjekter i løpet av de siste årene, at hun glir rett inn i denne sammenhengen. På repertoaret står musikk av bl.a. Wayne Shorter, Keith Jarrett, og veldig mye annet spennende).

Improbasen har spesialisert seg på å presentere unge jazztalenter på svært høyt nivå, noe som har gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for barnejazz. Konsertserien er lagt til Produksjonsrom 1, som har Steinway-flygel, og er svært godt egnet for kammerjazz. Her kan disse unge talentene gå skikkelig i dybden, og presentere kompleks jazz på internasjonalt nivå.

Konsertene på Sentralen fortsetter utover vinteren og våren, med nye grupper hver måned. Improbasen har også en konsertserie på Nasjonal Jazzscene, men månedlige konserter. Det forventes at de to seriene vil bidra til å løfte fram en ny generasjon jazztalenter. Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen, Norsk Jazzforum, og Oslo kommune.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev