Søndag 26. nov 2023 kl. 17:00

JAZZBARNA INNTAR SENTRALEN

Improbasen / Sentralen
Oslo

Etter å ha gjort stor suksess i København tidligere i november, er Lina Mosli Sæther og Amalie Bendixen endelig tilbake på Sentralen. Denne spesialutgaven av Barnas Jazzscene er lagt til den ærverdige Forstanderskapssalen, som har Steinway-flygel og perfekt akustikk for den intime duoen. Merk tiden, med konsertstart 17:00.

Tenoristen Lina Mosli Sæther har i en årrekke vært en av Improbasen’s mest markante profiler, og har gjort seg bemerket på utallige prosjekter i inn- og utland. Etter at Lina begynte på videregående skole, har hun bl.a. vært å høre med den fantastiske pianisten Amalie Bendixen fra Esbjerg.
Amalie er nå på vei inn i utdanningssystemet, og går for tiden på musikklinjen ved Sankt Annæ Gymnasium i København. Amalie er en av de mest helstøpte utøverne som er del av Improbasen’s internasjonale nettverk, og det åpner for spennende muligheter når disse to profilene føres sammen i dette spennende og krevende duoformatet.

Det fikk altså det kresne København-publikummet erfare da de strømmet til Christans Kirke tidligere i måneden, og det er med denne erfaringen i ryggen duoen nå kommer tilbake til Sentralen med nytt materiale og spisset konsept, før de drar videre ut i verden. De spiller musikk av bl.a. Charles Lloyd, Keith Jarrett og Steve Swallow, og det går nok ikke lenge før eget materiale er på vei.

Improbasen har spesialisert seg på å presentere svært unge jazztalenter på høyt nivå, noe som har gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for rekruttering av de yngste jazztalentene. Denne gangen er det ungdomssatsingen som står i fokus. Improbasen er støttet av Kulturrådet, Sparebankstiftelsen DNB, Norsk jazzforum og Oslo kommune. Gå ikke glipp av neste generasjon jazzmusikere!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev