Lørdag 06. apr 2019 kl. 15:00

Jazzbarna inntar Sentralen

Improbasen / Sentralen
Oslo

Denne gangen tar det helt av når Jazzbarna inntar Sentralen. For å avrunde et to ukers besøk av den fantastiske japanske trompetisten Nene Takimoto, har vi denne gangen lagt konserten til lørdag ettermiddag.

Vi får høre Nene Takimoto i tett samspill med saxofonisten Erin Dahl Gaare (14), pianisten Ole-Xin Foss (14), og trommeslageren Una Stenbråten Harildstad (11).

Når de inntar Sentralen, har denne gjengen litt av en merittliste bak seg. De startet nemlig med konsert på Nasjonal Jazzscene 23. mars, sammen med de andre elevene fra Improbasen. Samme kveld gikk turen til Italia, der de spilte fire store konserter i Puglia og Toscana, med overveldende tilbakemeldinger.

I mellomtiden har Nene Takimoto også blitt presentert for ulike fagmiljøer i Roma og Napoli. Hun har også gjort suksess i Stavanger, der hun spilte konsert på Spor 5, sammen med barn fra Stavanger-området.

Det hele oppsummeres altså med en konsert på Sentralen, som ligger an til å bli et nytt høydepunkt i arbeidet med å utvikle unge jazztalenter.

Konsertserien startet i februar, og arrangeres av Improbasen, som presenterer unge jazztalenter på svært høyt nivå, og har gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for barnejazz.

Serien er lagt til Produksjonsrom 1, som har Steinway-flygel, og er svært godt egnet for kammerjazz. Her går de yngste jazztalentene skikkelig i dybden, og presenterer kompleks jazz på internasjonalt nivå. Det forventes at serien vil bidra til å løfte fram en ny generasjon jazztalenter.

Konsertene fortsetter med nye grupper hver måned fram mot sommeren. Samtidig fortsetter konsertene på Kafé Hærverk, og flaggskipet Barnas Jazzscene på Victoria. Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo kommune.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev