Fredag 25. nov 2022 kl. 20:00

Jazz på Kampen: Bishop/Breistein & ternOP

Kampen Kaffe & Bar / Jazz På Kampen
Kampen Kirke

Dobbel konsert med John Derek Bishop & Inge Weatherhead Breistein og ternOP

John Derek & Inge slipper sine andre duoalbum på Jazzland Recordings 21 oktober. Dette blir releasekonsert i Oslo for dette albumet.

Bishop og Breistein har i flere år spilt konserter i kirkerom. Dette har resultert i albumet «Ro» som slippes på Jazzland Recordings høsten 2022. Duoen utforsker akustikken i kirkerommene og bruker dette som en aktiv del av musikken de spiller. Akustikken i ulike kirker varierer mye ut fra materialet de er bygget i og størrelse, dette blir en viktig del av lydbildet når duoen improviserer i og med disse rommene. En annen fascinasjon med kirkerom for duoen er følelsen av å være i rommene med så mye historie. Dette transformeres i musikken de spiller som er forskjellig ut fra hver kirke som de spiller i.

OG

ternOP er det nyeste prosjektet til Håkon Norby Bjørgo (NOR) og Mike McCormick (CAN). Etter å i en årrekke ha spilt sammen i den dynamiske gitartrioen BRINICLE utforsker de nå både bredden og dybden i sitt intuitive samspill innenfor helt nye rammer. McCormick har brukt de siste årene på å utvikle et improvisatorisk vokabular på laptop, og i dette prosjektet vil han utføre sanntids-transformasjoner av Bjørgos akrobatiske kontrabass-spill.

Innen informatikken er en ternær operasjon en prosess bestående av tre deler; den tredje bestanddelen i ternOPs musikalske samspill er en algoritme skrevet av McCormick som del av et arbeid med å programmere en kunstig intelligens kapabel til musikalsk samspill. Denne algoritmen analyserer Bjørgo’s basspill og McCormicks prosessering, og opptrer selvstendig både ved å gripe inn i disse prosessene og ved å igangsette nye forløp, med både «menneskelige» og «umenneskelige» reaksjonsmønstre.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev