Lørdag 24. jul 2021 kl. 13:30

Jazz på gølvet: Super Heavy Metal

Blå / Blå
Oslo

OM JAZZ PÅ GØLVET
Jazz før jazzing på en lørdag? Ja, takk! Jazz på gølvet er BLÅs konsertserie for (halv) akustisk jazz og omegn. Og kanskje også et større spekter enn det. Hver lørdag kl.14.00 kommer vi til å gi dere jazz i alle farger, der etablerte artister møter nye talenter til dyst i en drømmende matinésetting på BLÅ.

Kim Åge Furuhaug lager musikk ved å hamre løs på metallobjekter. Det kan sies å være et ganske alternativt karrierevalg, men vi elsker det vi hører. Han tar utgangspunkt i cymbaler og reproduserer dette til å nærmest fjerne seg fullstendig fra sin opprinnelse. Med stødig hjelp fra digitale virkemidler som sampling, looping og MIDI-filtrering så fremstår dette enmannsprosjektet som et helt orkester.

På sitt nyeste album – Gong Spash Midi Midi – som kom på Hubro i fjor tar steget videre fra debutalbumets kjerne fra 2016. Det Edvardpris-nominerte albumet er produsert av kjenninger som Emil Nikolaisen og lydhjerner Ådne Meisfjord. Resultatet er et ekko av tidlig tekno, der rytmebokser og gammel elektronikk farger lydbildet til å bli en mørk filmatisk fortelling i streng minimalisme.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev