Lørdag 24. okt 2015 kl. 19:30

Jan Garbarek Group featuring Trilok Gurtu

Bærum Kulturhus / Bærum kulturhus
Sandvika

Ingen spiller saksofon som Jan Garbarek. Hans «sound» har blitt et umiskjennelig varemerke, og dette «soundet» har i lang tid operert i en helt egen divisjon. – Ved siden av det som vanligvis forstås som jazz. Nå kommer for første gang til Bærum Kulturhus sammen med et tre mann sterkt band. – Som en del av serien «Jazz i Bærum Kulturhus».

Utallige plateutgivelser, konserter over hele verden, mange års samarbeid med Keith Jarrett, og hans enestående arbeid med Hilliard Ensemble, har gjort Garbarek populær over alle musikalske sjangere og grenser.

Garbarek selv har aldri vært interessert i at musikkritikere prøver å sette ham i en spesifikk bås. Musikken hans hører hjemme både i jazz-, klassisk- og popkategorien.

Lyden til Garbareks saksofon alene er absolutt ikke hele musikken. Med sine komposisjoner og improvisasjoner er han selve mesteren i utrolig melodiøs musikk som skjærer rett inn i vår sjel. Hans ekspansive musikalske rom strekker seg fra absolutt ro til de største utbrudd. Den utstråler en stor følelse av fred som likevel ikke blir kjedelig. Konsertene hans er svært organiske, og har alltid en innebygget stigende spenning. Musikken puster, og gir plass til å puste. Den høres både enkel og kompleks ut på samme tid. Komposisjonene er samtidig enkle og komplekse, lekne og alvorlige, nedsenket og eksepsjonelt åpen, intens snarere enn sentimental.

Helt siden hans første utgivelse på det tyske plateselskapet ECM, har han vært en av deres mest suksessrike artister.

På konserten i Bærum Kulturhus vil Jan Garbarek bli ledsaget av hans keyboardist gjennom mange år, Rainer Brüninghaus, el-bassist fra Brasil, Yuri Daniel, og mestertrommeslageren Trilok Gurtu fra India. Sammen vil de gi en konsertopplevelse fylt av store musikalske øyeblikk. Vi gleder oss.

Medvirkende:
Jan Garbarek – saksofon
Rainer Brüinghaus – piano
YuriI Daniel – bass
Trilok Gurtu – percussion

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev