Torsdag 23. nov 2023 kl. 20:00

James Brandon Lewis Quartet

Nasjonal jazzscene / Nasjonal jazzscene
Oslo

Exciting saxophonist and composer James Brandon Lewis returns with quartet!

Torsdag 23. november, kl 20.00. Dørene åpner kl 19.00 – kr 310/260/210

Saksofonist James Brandon Lewis har hatt en stadig stigende stjerne de siste årene, med bejublede utgivelser under eget navn, og med ulike duo-, trio- og kvartettkonstellasjoner. Konserten med James Brandon Lewis Trio var et av de store høydepunktene fra høstprogrammet vårt i 2022, der hans sansefulle og energiske spilling på tenorsaksofonen trollbandt publikum. Det var for øvrig Lewis sitt første besøk i Norge, nå er han tilbake på Victoria med egen kvartett!

Kvartettens siste studioalbum «Code of Being» (2021) er en kraftfull og dynamisk affære, der Lewis stadig søkende, spirituelle tone flyter naturlig sammen med Aruán Ortiz’ kontrende pianospill, Brad Jones’ dype basstoner og Chad Taylors rappe trommeslag. En dynamisk enhet i fri utfoldelse, der vakre temaer og arrangementer er gjennomgående på albumet.

Det er ingen grunn til å tro at det vitale samspillet ikke overføres til scenen, noe som også bevises så det ljomer på liveopptaket «MSM Molecular Systematic Music – Live». Systematisk musikk? La oss heller si vakker, fri og berikende musikk satt i system. Ta plass for å oppleve en av de mest spennende stemmene innen jazzen akkurat nå!

James Brandon Lewis – saksofon, Aruán Ortiz – piano, Brad Jones – bass, Chad Taylor – trommer

Foto: Thomas Sayers Ellis

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev