Lørdag 07. okt 2023 kl. 14:00

Ivan Blomquist m/ band

Moss Jazzklubb / Fossen Bar og Bistro
Moss

– Jeg gleder meg veldig til å komme til Moss for å framføre live-versjonen av mitt nyeste album «Bror», sammen med eminente musikere!, sier Ivan Blomqvist til Moss Jazzklubb.

Pianist, synth wizard, komponist og produsent Ivan Blomqvist, mest kjent gjennom bandet Rohey og egne soloprosjekter, har samlet et nytt superband og skapt et splitter nytt album – «Bror». Med denne gripende, billedlige og suggererende organismen av et band er det umulig å ikke bli beveget.

– «Bror» er et rekviem over min avdøde bror, Jonas, som gikk bort i 2011. Han var kunstner og det er hans illustrasjoner som pryder albumet.

– Vi har inntrykk av mange svenske musikere etablerer seg godt i Norge. Hva tror du er grunnen til det?

– Det er et godt og rikt musikkliv her i Norge, men mye henger nok sammen med jazzlinja på NTNU i Trondheim. Det er mange gode institusjoner innen musikk, type Musikkhögskolan i Stockholm eller Berkeley, men NTNU gir en stor kunsterisk frihet til den enkelte student. Jeg søkte fem ganger før jeg kom inn, – det er bare to plasser til pianister. Det var fine år.

– Albumet ditt gir et enormt rikt lydbilde, hvordan blir det å framføre dette live?

– Jeg jobber enormt mye med bandet om dagen for å gi den viktige live-følelsen. Det er ikke noe poeng å få folk på konsert, for så å plugge til en datamaskin. I Moss skal vi framføre fin og engasjerende musikk!, sier den nybakte pappaen Ivan til Moss Jazzklubb.

Albumet har fått svært god mottakelse, ikke minst hos jazz-kritikeren Tor Hammerø i Nettavisen: «….(musikken) har en både melankolsk, suggererende og samtidig meditativ ro over seg. Blomqvist lar ideene få tid til å utvikle seg uten å stresse og det gjør det også behagelig når det gjelder å sitte på mottakersida av budskapet og musikken.»

Pris:
kr. 200
Medl. av Moss Jazzklubb kr. 150. ungd./studenter kr. 100.

Billetter selges i døra når man kommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev