Torsdag 30. nov 2023 kl. 19:00

Iberg, Saabye & Beatles

SkiensJazzdraget / Ibsenhuset
Skien

Helge Iberg spiller sine tolkninger av ikoniske Beatles-låter og forfatter og Beatles-kjenner Lars Saabye Christensen leser dikt/poetiske tekster som er skreddersydd for konserten, sammen med personlige kommentarer fra sitt eget Beatles-univers.

Helge Iberg, født og oppvokst i Skien, beveger seg mellom samtidsmusikkens partiturer og den moderne jazzens landskaper. Han har skrevet kammerverk, orkestermusikk, solokonserter, vokalverk, opera og musikaler. Han har også utgitt to bøker og skrevet en rekke essays/artikler om kultur/samfunn/kunst. Helge Iberg har vunnet Prix Italia, Spellemannprisen, Musikkforleggerprisen, Årets verk, og er tre ganger nominert til Edvard-prisen. Som (jazz)pianist har han gjort samarbeidsprosjekter med artister som Bendik Hofseth, Sidsel Endresen og Nils Petter Molvær.

Lars Saabye Christensen er en av Norges mest respekterte og populære forfattere og har en allsidig litterær produksjon. I manges bevissthet er hans oppvekstroman «Beatles» et av de viktigste tidsbildene fra andre halvdel av 1900-tallet. Han har mottatt Nordisk Råds Litteraturpris og en rekke andre utmerkelser. Han er medlem av det Norske Akademi for Språk og Litteratur.

Samarbeidskonsert med Litteraturhuset i Skien.

Billetter: ord. 300,- / medlemmer Skiensjazzdraget og Litteraturhuset i Skien 200,-

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev