Lørdag 01. okt 2022 kl. 20:00

Hyllestkonsert til Sidsel Endresen

Nasjonal jazzscene / Nasjonal jazzscene
Oslo

Lørdag 01. oktober kl 20.00. Dørene åpner kl 19.00 – kr 290/240

I sommer fylte Sidsel Endresen 70 år. Vi feirer jubilanten med hyllestkonsert.

Sidsel Endresen omtales som Norges vokaldronning og har i en årrekke hatt en svært sentral posisjon på den norske så vel som den internasjonale jazzscenen. Hun har vært banebrytende innenfor vokalimprovisasjon, og anses som en av de viktigste stemmene innenfor utvidete vokalteknikker. Endresen er i dag, ved siden av sin karriere som utøvende musiker, ansatt som professor ved Norges Musikkhøgskole.

Sidsel Endresen startet sin karriere i soulbandet Chipahua og i Jon Eberson Group, og har etter dette hatt flere egne band og jobbet mye i soloformat. Duoprosjektet med Bugge Wesseltoft gjorde stor suksess og resulterte i flere plater. Videre har Endresen gitt ut album på ECM, der blant andre Nils Petter Molvær, Django Bates og Jon Christensen er med. Hun har gjort diverse friimproviserte duo- og triosamarbeid samt plateutgivelser med Jan Bang og Erik Honoré, Humcrush, Håkon Kornstad og Stian Westerhus. Bare for å nevne noe av en innholdsrik karriere.

Denne kvelden samler vi flere av hennes samarbeidspartnere til en hyllestkonsert. Nils Petter Molvær, Stian Westerhus, Helge Sten, Vilde og Inga, Bugge Wesseltoft, Torun Eriksen, Jan Bang, Erik Honoré og Håkon Kornstad, stiller alle på scenen i ulike konstellasjoner denne kvelden for å hedre jubilanten. Dette blir en fantastisk hyllest til en våre største jazzprofiler.

Foto: Knut Utler

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev